Obscura

Vriend Jeroen Thesseling zit sinds een poosje in “Obscura”, een …..ja, wat voor band eigenlijk? Voor de gewone man misschien deathmetal, maar het is veel meer dan dat. Hard is het, maar niet simpel. Eerder technisch en vol met interessante wendingen en melodieen. Jeroen is iemand die zijn ei kwijtmoet in muziek, techniek en melodie, en vanwege het feit dat de zanglijnen in deathmetal nooit zo melodieus zijn, kun je er met de instrumenten goed “omheen” spelen, en, in alle objectiviteit, dat is em goed gelukt.

Jeroen is veel bezig met microtonaliteit, heeft gespeeld in allerlei bands waaronder Pestilence, maar ook in verschillende acoustische flamenco-ensembles waardoor er, zeker wat de bas betreft veel te horen en genieten valt op de nieuwe cd van Obscura. Koppel dat aan het beestachtige drumwerk van Hannes Grossman en je bent gegarandeerd van een strakke ritmesectie, op z’n zachts gezegd.

Gistermiddag was ik in de Batcave van 013 in Tilburg om de listeningparty van de nieuwe cd bij te wonen, want Obscura’s talent is opgevallen en ze hebben een deal bij één van de grootste metal-labels ter wereld, Relapse. Helemaal te gek.

Check obscura hier…

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *