Optogate Mic Lift

Ik kwam dit gisteren tegen: De Optogate Mic lift. Zelf vindt ik het handig om met de microfoon op statief te zoeken naar de “sweet spot” van een instrument. Deze Mic lift kan niet in de breedte, maar wel in de hoogte bewegen zonder dat je daar iemand bij nodig hebt: Met de afstandsbediening kun je het statief liften en weer laten zakken. Slim bedacht.

Check de Optogate Mic Lift hier…

8 reacties

 1. Hoop dan wel dat het beetje ”vloeiend” gaat.
  niet zo ”hakkerig” omhoog en omlaag gaat!

 2. Chiel Stapelbroek

  dit stond toen ook op de Messe vorig jaar.
  En op t theaterbeurs gezien. Die man kon er meer over lachen dan dat ie het een serieus product vond. Je kan het dan via dmx aangaan sturen geloof ik. Wel handig als je veel verschillende sprekers hebt kwa lengte.

  Ziet er alleen niet uit zon groot ding aan je statief!

 3. slechte markt voor de stagehands door dit soort producten ?

 4. @ Wouter: Het ziet er allemaal wel smooth uit op dat filmpje….

  @ Chiel: wat vond je ervan? Ik ben wel benieuwd. Ik zag de folder liggen bij de importeur en het maakte me nieuwsgierig. Ik heb em dus niet live gezien….en inderdaad, hij is wel groot, maar ze hebben al een oplossing: een eigen statief met ingebouwde motor. Best gaaf. Via DMX inderdaad.

  @ Krijn: Misschien. Het ziet er wel luxer uit….maar die Mic lift kan niet de microfoon in z’n klem doen, op statief zetten etc….dus eigenlijk goed voor de stagehand: Die kan rustig koffie gaan drinken tijdens show, of de afstandsbediening van deze unit bedienen…

 5. Via DMX? hahah
  leuk in theater… kan de lichtman de geluidsman pesten.
  mic hoooog.. mic omlaaaaaggg

 6. Het zou echt te gek zijn als je een statief zou hebben die omhoog, omlaag, van links naar rechts en van voren naar achteren zou kunnen bewegen (uiteraard afstandbediend), dan nog even zo’n mini joystickje (denk aan die oudewetse Yamaha keyboards) boven je gain en op elke channel strip om dit aan te sturen. Natuurlijk zouden die dan prijzig, kwetsbaar en waarschijnlijk onhandig qua logistiek zijn, maar het scheelt wel portofonen/ASL-en met een stagehand, door het publiek rennen met alle gevolgen van dien, of je show draaien terwijl je eigenlijk je mic plaatsing liever anders had gezien. Ik ben voor!

 7. Ik ben ook voor, zeker als ie ook naar links en rechts kan….who knows. Wesleigh van toen die klus in die maffiatent in Amsterdam?

 8. @ Sven: Wat ik ervan vond; Toen ik het zag dacht ik: Is dat voor de zingende huisvrouw die aan het stofzuigen is? Want volgens mij zit er nog een groot voetstuk op (of ik vergis me dat ik dat bij iets anders heb gezien) Dus eigelijk vond ik het te lomp eruit zien, en het maakte ook wel beetje geluid dat van het motortje kwam, dus met een condensator…
  Maar voor conferenties met veel sprekers… aan de andere kant; die mensen moeten dan wel weten dat ze automatisch aangepast worden op hoogte. Normaal zie je zulke mensen al meteen naar zon statief grijpen en draaien meteen vanalles los.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *