Optogate

Ik kan me voorstellen dat als veel live mixt, en dan met name rockmuziek je de vocalisten wel es wilt gaten als ze weer es over het podium aan het rennen zijn, terwijl hun microfoon dan zo’n beetje recht in het drumstel staat te kijken. Optogate heeft daar iets op gevonden: een optogate(!). Een slim apparaatje wat je tussen de microfoon en de xlr-connector plugt en “kijkt” of er iemand voor de microfoon staat. Gaaf idee, vraag me af of het in de praktijk lekker werkt. Ik weet dat o.a. Krezip met een gate op de micro van de sologitarist werkte, maar of dat dit was….ik zal het es navragen.

Check het hier…

3 reacties

 1. Zal niet de optogate zijn geweest, aangezien Krezip meestal met een zendermic werkt op de lead voc. De optogate zit gelijk op de XLR output van de mic.

 2. Wat ik zei is:

  “Ik weet dat o.a. Krezip met een gate op de micro van de sologitarist werkte”

  De leadvocal komt zeker NIET gegate van het podium af, dat zou bloedlink zijn, zowel voor de zaal als voor de opname….ik had het over de sologitarist.

  Wat ik begreep tijdens de mix van hun laatste DVD (afscheidsconcert HMH, die is gemixt in Shamrock) is dat die microfoon (van de sologitarist) al gegate van het podium afkwam. Zou natuurlijk ook gewoon een “normale” gate zijn geweest, maar ik weet het niet zeker. Je hoort het binnenkort van me, ik ga het effe navragen.

  Groeten,
  S

 3. Ik zie deze post weer terug sinds lange tijd, maar ik kan Martijn vertellen dat Krezip inderdaad met de Optogate werkte voor hun laatste HMH concerten wat backing vocals betreft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *