Peter Gabriel en de Venue

Laatst ben ik naar een concert van Peter Gabriel geweest, en ben nog nooit zo onder de indruk geweest van het geluid bij een concert. Gabriel weet natuurlijk precies wat hij wil, bemoeit zich met het geluid, maar toch, dat doen meer artiesten. Waar Gabriel zich onderscheidt is in het gebruik van nieuwe apparatuur.

Sinds een paar jaar heeft Digidesign de Venue op de markt, een mengtafel bedoeld voor de livemarkt. Dat is een groot succes gebleken, want de Venue heeft in weinig tijd een groot marktaandeel weten te bemachtigen. Deze Venue heeft veel raakvlakken en overeenkomsten met Protools, alsook met de Icon en Procontrol, zoals het gebruik van plugins ipv hardware eq, dynamics en fx.

Gabriel heeft zijn laatste album (“Up”) laten mixen door Tchad Blake, die op zijn beurt veel gebruikt maakt van plugins, die ook in de Venue geladen kunnen worden. Gabriel heeft alle settings die gebruikt werden op zijn album gekopieerd, en in de Venue geladen zodat de klank van het album live benaderd kan worden. Bovendien heeft de Venue uitgebreide automatisering-mogelijkheden, waarmee je alles settings op je tafel per liedje kunt finetunen en opslaan. Het concert waar ik bij was was bovendien in de openlucht, wat het geluid ook ten goede kwam.

de Venue site vind je hier…

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *