PMC’s Advanced Transmission Line

ATL is de afkorting die PMC (The Professional Monitorcompany) gebruikt voor hun Advanced Transmission Line. Naast dat PMC al hun tweeters, midrange speakers & woofers zelf ontwerpt en bouwt gebruiken ze ATL om een extra (lager) octaaf te kunnen weergeven dan de concurrentie en om de fase strak te houden, zo min mogelijk vervorming in de speaker zelf te creeren en om er natuurlijk een mooie brochure bij te maken. Mooi en plausibel verhaal. Ik heb verschillende grote PMC systemen gehoord en die klonken echt weerzinwekkend goed. Helaas is de prijs daar ook naar, maar voor kwaliteit betaal je.

Check PMC hier…

7 reacties

  1. Ik heb een jaar geleden (ongeveer) de AML-2 mogen horen op m’n toenmalige stageplek, niet normaal hoe strak en diep laag er uit zo’n onmundig klein kastje komt…

  2. Gaaf man. Ik ken die AML-2’s niet, alleen de grotere, maar ze zijn wel allemaal de moeite waard. Waar heb je die units beluisterd?

  3. E-Audio Apeldoorn, toen ik de prijs hoorde moest er een ambulance worden gebeld…

  4. Zitten die ook niet bij 3 Fm in de nieuwe studio?

  5. @Bouncy: Ja, voor kwaliteit betaal je…

    @Paul: Bij 3FM hebben ze IB1S dacht ik…dacht ik. Wel PMC’s ja.

  6. Nja, t gekke is, d’r heeft nog nooit iets (audiotechnisch) zo’n grote indruk bij me achter gelaten.. Ik heb 3 nummers er op gehoord, The Sound Of Silence, Rosanna en een nummer van Level 42, heel vet hoe goed die dingen het dynamisch bereik aangeven (level 42 was echt heel plat terwijl Sound Of Silence echt heel open klonk).

  7. Ik ken het…Het begint zo’n beetje bij afluistering. Iedereen die denkt dat KRK’s te gek zijn heeft inderdaad nog nooit de toprange van bijvoorbeeld PMC gehoord, de oude (grote) series KRK daargelaten. Daarop kun je echt makkelijk dingen beoordelen. Ook hier geldt: ze zijn niet duur, het kost gewoonweg veel geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *