Priklijst

Ik maak meestal uitgebreide priklijsten voor de sessies die ik doe, in mijn eigen studio, maar ook buiten de deur, handig voor het overzicht en handig voor de mensen waar je mee samenwerkt….Inputs, Protools inputs, inserts, preamps, hoofdtelefoonmixers etc…..dat kan er dan zo uitzien.

8 reacties

 1. He sven,

  Vraagje he: hoezo zet je erbij welke je in een sabrasom mount hebt zitten? Is dat zo belangrijk om te weten?

  En is die rode markering voor fantoom niet verwarrend met de andere kleurtjes? ik zou denk ik een vakje extra maken met daarin een kruisje of een rondje bij de mics die fantoom nodig hebben..

  gr.
  Chiel

 2. Hoi Chiel,

  Omdat ik een assistent heb die me te gek helpt met de sessies. Als hij de microfoons opstelt weet ie wat er in zo’n mount moet en wat niet. En zoals ik al eerder heb gepost, die mounts zijn geweldig, heb er laatst weer 5 bij besteld. Laat een SM57 echt heel anders klinken dan in zo’n standaard dikke klem.

  Ik denk bij rood altijd aan OPPASSEN!! Bij rood weet ik direct: Geen fantoom. Als je dat op je ribbon microfoon zet is de kans dat ie direct kapot is best groot. Maar iedereen heft z’n eigen manier. als jij liever met kruisjes en rondjes werkt kan dat natuurlijk ook, en dat begrijp ik ook.

 3. chiel… ik zeg hetje..
  ik heb wellis(vroeger hehe)phantoom op een ribbon mic gezet..
  klonk zeer vervelend , vervolgens mic verkocht en nooit meer iets van gehoort
  een verloopplugje ofzo die je mic kan redden zou een gat in de markt zijn

 4. Mannen, ik heb een XLR connector met een lampje erin gebouwd, ziet er uit als een soort XLR-terminator net als een wordclock terminator….ik prik die altijd even op de XLR connector die de ribbon micro in gaat…..Als het lampje gaat branden: fantoom, pas op!!! Als het lampje niet brand is het veilig.

  Groeten!
  S

 5. goed idee, wat voorn lampje zit daarin ?
  ik bedoelde meer een soort plug die dan ..of niks doorlaat of het op een of andere manier tegenhoud.
  dat laatste is natuurlijk lastig maja.
  als je een soort schakeling hebt die bij een stroompje dicht schakeld zou je er al zijn. maja dat past vaak niet in een plug.
  dan zou je die altijd op je ribbon mic kunnen doen.
  beetje simpele gedachten.
  een duidelijke priklijst wat jij doet sven is goedkoper en minder gedoe.
  maar erover nadenken is leuk
  toch ?

  grtz

 6. Oja.. sorry volgende keer toch maar iets beter lezen. was me niet direct opgevallen dat het om de ribbons ging. Maar het ziet er zo wel super netjes uit.

  gr.

  chiel

 7. No problem. Als je kijkt zie je ook dat alle muzikanten (drums, bas, gitaren, vocal) hun eigen kleur hebben, net als de preamps…..ook handig….

 8. Zeker leuk….beetje voorbereiden en verzinnen hoe het dan gaat (of in elk geval zou moeten) klinken. Je zou er een XLR connector met een trafo erin tussen de micro en de microkabel (die met de 48v erop) kunnen hangen….das de enige manier denk ik…Maar dat kleurt je geluid weer. Zo’n connector met lampje (klein ledje) is wel héél handig. Zal binnenkort wel een filmpje op de site zetten over één en ander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *