Primacoustic Kickstand

Op de site van Sound-on-Sound kwam ik een klein artikeltje tegen wat de komst van de Primacoustic Kickstand aankondigt, een kleine stand van een soort hard foam waar je een statief-arm op kunt schroeven en de resonanties, die normaal via het statief mee je microfoon “intrillen”, tegengaat. Ik geloof er wel in, de Sabrasom-mounts werken ook, ook al werken die volgens een ander principe (in elastiek opgehangen). Het trillen van je statieven hoor je terug in je opname. Het valt niet op totdat je een Sabrasom of misschien een kickstand probeert: strakker laag.

Check het artikel op de S-O-S site hier…

6 reacties

 1. Chiel Stapelbroek

  hoeveel werkt het beter dan wanneer je een gewone een statief op (primacoustic)schuim zet?

 2. Het is geen schuim zoals je dat aan de wand hangt, maar een zwaar rubberachtige materie waar die stand van gemaakt is. Als je foto bekijkt moet het ook best zwaar zijn anders valt die B52 door zijn zwaartepunt (en de zwaartekracht) zo op de grond. Het schijnt hetzelfde materiaal te zijn als wat ze in de recoil stabilizer hebben gebruikt.

  Antwoord op je vraag: veel beter, waarschijnlijk. Als ik em heb laat ik het je weten. Goed te horen op een systeem als in de Dru trouwens, daar hoor je echt laag.

 3. Chiel & Sven,
  Kennen jullie dit product van Auralex?
  http://www.auralex.com/gallery/images/hd_3lr.jpg

 4. Hoi Sven,

  Is deze stand ook zinvol voor live-miking? Je spreekt over strakker laag, en minder vervelende resonanties. Kun je hier iets over zeggen?

  PS: leuke site! Net ontdekt. Vandaar de late comment op een wat ouder artikel 😉
  Gr Marc

 5. Hee Marc,

  Ik kan je zeggen dat ik eerst Helios heb gemaild om er een te bestellen. Daar kreeg ik geen antwoord op. Toen in Duitsland gekeken waar ik em kon kopen, maar die verwezen me naar Helios. Weer gemaild, weer geen antwoord. Toen Primacoustic zelf gemaild, die verwezen me naar Helios. En toen kreeg ik antwoord, ik zou em in september krijgen…..maar ik heb niets meer gehoord of gezien. Kan er dus nog weinig over zeggen, behalve dat ik hier en daar goeie recensies lees….als ik em ergens kan kopen laat ik het weten!

  Groeten,
  Sven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *