Proac

Ik heb mijn B&W 801’s deze week verkocht. Hoe gaaf ik ze ook vindt, het werkte gewoon niet in mijn ruimte, dus hebben ze nu een beter baasje gevonden, iemand die er gek mee is en er wat aan heeft, dus het is okay. Ik zat al een beetje rond te kijken voor wat ik er voor terug wilde hebben, en toen ik deze week las dat de Proac studio 100 uit produktie gaat ben ik gaan zoeken en kwam ik uit bij “Dé Hifiwinkel” in Beek-ubbergen, een grote en mooie Hifiwinkel aan de doorgaande weg (Rijksstraat), voor de liefhebbers echt een juweeltje lijkt me. Kabels, versterkers, speakers én muziek, dat mis ik nog wel es in Hifi-winkels.

Voor ik het vergeet te zeggen: De Proac studio 100 is niet meer leverbaar op dit moment. Ik heb het in Engeland geprobeerd (daar worden ze gemaakt, of beter: werden) en daar ging het al niet meer. Toen even een mailtje gestuurd aan Durob.nl die als verkooppunt op de Proacsite staat. Daar wisten ze me te vertellen dat er dus nog een set stond in Beek…..in “cherry” ipv het zwart dat ik gewend ben. Even geluisterd, ruis op los gelaten en gekocht. Pfff, gelukkig. Ik werk veel op die speakers bij Eurosound, heb zelfs zelf zo’n set gehad, en nu heb ik ze dus weer terug. Nu nog een goede versterker. Iemand nog aanbevelingen?

2 Comments

  1. Leuke speakers, Sven! Dat klinkt vast erg precies. 🙂

    Je zou een paar Hypex (UcD) modules kunnen proberen. Schoon geluid, snel en krachtig. Een andere mogelijkheid is Amcron / Crown (bijvoorbeeld: DC150 MKII, DC300 MKII, K2, Studio Reference) waar ik zelf nogal een ‘fan’ van ben. 🙂

  2. Crown I-tech 8000. Juweeltje op het laag;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *