Puigchild hardware

Waves heeft in het verleden al met succes één van hun plugins (de L2 Limiter/Maximizer) in een hardware-unit gebouwd en ze doen het weer: de Puigchild hardware-unit is een feit. Te gek, want ze hebben begrepen dat een heleboel engineers waaronder ondergetekende de Puigchild software plugin als hun “to-go” compressor beschouwen. Wel zonde dat het ontwerp van de originele unit niet hebben overgenomen want als ze dát hadden gedaan hadden ze écht een enorme verkoophit gehad, dan had ik em direct op proef gevraagd want een look-a-like van een fairchild die ook een beetje klinkt als het origineel willen we allemaal.

Check hier meer van de hardware Puigchild

6 reacties

 1. Wat ik nog niet helemaal heb kunnen uitvinden is of de signaal-weg nou ook compleet analoog is? Aangezien ze er geen buizen in hebben gestopt krijg ik een beetje het plugin-in-een-doos gevoel bij.

 2. Het is ook een plugin in een doos. Bizar eigenlijk. Het is een hardware versie van een software-emulatie van een hardware unit.

  Waves doet het qua sound wel okay, vind ik, met hun hardware. Ik heb de L2 hardwareversie zelf gehad om em bij broadcast sessies aan het eind van een analoge tafel te hebben (brickwall, dus nooit over je maximale ingestelde level heen) en die “klinkt” zoals de plugin en doet wat ie moet doen. Deze unit zal net als hun andere Hardwareunits (L2, BCM) analoog én digitaal I/O hebben, er zitten dus converters in.

  http://www.waves.com/content.aspx?id=11882&l=4

 3. @sven Waves BCL bedoel je denk ik

  @bouncy Het is een plugin in een doos maar die converters zijn ook nog is best goed…
  Je zou het kunnen zien als een digitale insert op een digitale mengtafel ofzo.

 4. Krijn, Yep, BCL ja. in de war met de BCM van Neumann. idd, goeie converters ook. Echt jammer dat ze het uiterlijk van het origineel niet hebben overgenomen…

 5. Misschien wel het gewicht ?
  Hij kost rond de 3k gok ik ?

 6. Waves PuigChild is now available at a U.S. MSRP of $3,680.00. For more information, please visit http://www.waves.com.

  Dat zal in euro’s ook wel zoiets worden. Deze is analoog, heeft de looks en klinkt te gek (heb em getest) http://www.anamodaudio.com/am670.html dus lijkt een leuk alternatief…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *