QSC

…Is een Proaudiofabrikant, met eigenlijk zijn hele produktlijn afgestemd op het live gebeuren. Hoe ik er bij kom? Ik ben op zoek naar een goeie versterker voor de 801 speakers in de studio, en ik sprak een collega hierover (hoi Paul!). En voordat ik 4000 euro ga betalen voor een Hi-end HiFi versterker ga ik es wat andere opties beluisteren, en dus ook de “zware jongens” uit de PA industrie. Of ….Zware jongens?

Een QSC versterker uit de PL series knalt er net zo makkelijk 1500 watt bij 8 ohm uit, en als ik dat op mijn 801’s zet vliegen de conussen me om de oren. De lichtste uit de PL serie is altijd nog goed voor 500 watt rms, en dat is meer dan genoeg voor de 801’s. Puristen zullen het stom vinden, maar ik wil gewoon horen wat het doet.

Een speaker als de 801 heeft een laag rendement, en zuigt de watts uit de versterker. Een 200 watts versterker is eigenlijk op het randje. Zie het als iemand die constant keihard moet rennen om een klus te klaren. dat lukt, maar vraag niet hoe. Verzuurde benen, stress, etc….Een versterker gaat leleijker klinken als ie niet in z’n comfort zone zit. Dus liever iets teveel vermogen en daar verstandig mee omgaan dan te weinig vermogen en teveel van je versterker vragen. Ik ga het meemaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *