Racks…

Op Gearslutz kwam ik een leuke foto tegen van de Record Plant studio waar ze in plaats van een rack naast de mengtafel een rack boven in het plafond hebben ingebouwd. Slim, handig, mooi en grappig.

Klik hier voor een grotere versie van de foto.

En PS Roel, ik moest aan jou denken!

7 reacties

 1. Het is wel mooi ruimte besparen!… maar goed dat het plafon niet zo hoog is.

 2. Ja Sven, je kent mijn contrĂ´lekamer. Leuk he? Maar ook ik ben niet de originele bedenker van dit concept! Ik heb het jaren en dan bedoel ik ook jaaaaaaren geleden uit een Studio Sound blad (nu Resolution) gehaald

 3. Volgens mij wil ie vooral voorkomen dat de aandacht op z’n hippe cowboyboots gevestigd wordt. Wel cool maar of dit echt prettig werken is weet ik niet.

 4. Lijkt me niet prettig werken.

  Ik weet ook niet of die apparaten qua koeling er wel op berekend zijn om op de kop te hangen.

 5. Zo kan je toch helemaal niet fijn luisteren naar wat je compressor oid doet?
  Volgens mij moet ik op de stoel staan als ik er bij zou willen..

 6. @ Chiel: Er moet voor jou een ladder bijgeleverd worden. Het lijkt me ergens wel handig, je luistert zo misschien meer naar de werking dan dat je em ziet. Maar inderdaad, wil je je gainreduction meter checken, dan heb je kans op nekpijn….

  @ Martijn: Die warmte is een overschat ding als ik de verhalen moet geloven. Mercenary.com heeft wel es een test gedaan: een jaar lang allerlei buizenapparatuur stijf bovenop elkaar gemonteerd in een rack met gesloten achterkant, hele dagen aan laten staan. Geen centje pijn volgens de mannen daar….Ik heb zelf Lynx converters, die worden echt heel heet (graad of 80, daar heb ik voor de zekerheid toch maar wat ruimte boven en onder gelaten…

  @ Tim: Hip he, die laarzen? van Haren gok ik.

 7. Zon rack boven je lijkt me opzich wel ideaal maar dan wel zo dat als je staat je er met je hoofd voor staat (en ja bij mij moet dat ook op chiel-lengte) Bij lage rackjes moet je ook of op je knieen of bukken en dan zit je ook niet meer goed voor het geluid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *