Radial MC3

Op de AES in NYC werd de Radial MC3 monitorcontroller gepresenteerd. In eenzelfde kleine behuizing als al hun andere units (ik gebruik zelf hun J48 DI’s) en totaal passief. Hij geeft je 2 outputs voor 2 sets speakers, een mono switch, een dimcontrol, hoofdtelefoonoutputs en hij kan apart een subwoofer uitsturen. Best bijzonder dat ze dat allemaal in zo’n kleine unit hebben kunnen bouwen. De richtprijs komt op 250 dollar, dus dat zal wel 250 euro worden, niet veel geld gezien wat je ervoor krijgt. Handig, bijv.
op lokatie als je met je laptop aan het opnemen bent en je mixt in-the-box: Output van je laptop in de MC3, output van de MC3 naar je speakers en klaar. Geen externe mixer meer nodig. Check een filmpje van Sound-On-Sound magazine hier…

6 reacties

 1. Chiel Stapelbroek

  handig voor mij!
  Ik sleep altijd mijn presonus monitor controller mee.
  Veels te groot eigenlijk (al is die super van voor je op tafel)
  Maar dit is natuurlijk nog mooier. EN passief ook zo zn voordelen.
  (Al heb ik vaak door dat ik vaak achter het podium zit met opnemen vaak wat meer output nodig) Ik hou dit in de gaten.

 2. Is inderdaad handig in zo’n situatie. Vergis je niet hoor, als je er actieve speakers bij hebt kun je ze waarschijnlijk nog steeds keihard laten spelen, denk maar aan die unit die je ooit van me gehad/gewonnen hebt, was ok passief.

 3. Zo`n passief doosje is super!..
  @chiel: die presonus versterkt het signaal ook nog wat er uit je interface komt ?
  Die signale zijn vaak al best heet, dan is het mooi dat zon MC3 het alleen maar zachter kan zetten.

 4. Chiel Stapelbroek

  @Sven: Ja inderdaad, die gebruik ik nog steeds. Alleen die past niet meer in me mobiele rack. Plus dat ie ook nog wel wat HE’s in beslag neemt.
  @Krijn: Ja die presonus monitor controller is actief en versterkt het signaal nog eens. De mainvolume knop is passief en de 3x stereo uitgangen zijn actief .Ik denk dat mijn geluidskaart een te zachte output heeft. Kan het wel software matig harder uitsturen maar dan clipt het softwarematig.

 5. Laatst een seminar gehad van Radial, niet normaal hoe dat bedrijf gefocussed is op kwaliteit! En ze gebruiken (wat tegenwoordig vrij bijzonder is) hun oren i.p.v hun meters…

 6. Kwaliteit is de enige weg naar succes, de meeste bedrijven begrijpen dat wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *