Rentall

Gisteren voor het eerst dit seizoen weer es als bezoeker naar een muziekfestival geweest, Dauwpop in Hellendoorn. Erg leuk, al was het alleen al omdat 2 goede vrienden van me ook meegingen, David Brinks en Ruben de Schipper. We kwamen voor deense Elvisrockers Volbeat, maar hebben nog het een en ander meegepikt van Krezip, van Velzen, de Sjonnies en van de altijd te gekke Pete Philly & Perquisite. Elke keer als ik die gasten zie ben ik weer verbaasd over hun talent, echt on-nederlands. Als je tijd hebt: ga ze zien.

Van te voren wist ik al dat Ampco, Nederlands grootste en misschien wel beste geluidsverhuurder, deze klus niet zou doen, dus ik was wel benieuwd wie het wel was: de eer bleek te zijn gegaan naar Rentall, althans ik zag veel van hun spullen staan op en bij het mainstage, dus ik ga er vanuit.
Grappige is dat de school waar ik les geef, een praktijkruimte heeft gehuurd bij Rentall, in Bemmel. Een enorme loods hebben zij daar, met alles netjes gesorteerd in schappen. Voorheen waren ze voornamelijk gespecialiseerd in licht en podiumbouw, maar sinds kort hebben ze een groot geluidsverhuurbedrijf overgenomen, dus ook in geluid timmeren ze nu hard aan de weg.

Als ik mag zeuren: Waarom gaat het geluidsniveau steeds omhoog tijdens festivals en concerten? Man, het was soms niet te houden in de tenten waar ik kwam, terwijl ik praktisch midden in de zaal stond, net voor de front-of-house positie. Het midden en hoog was okay, maar het laag was echt buiten proporties. Wapperende broekspijpen, en een hart dat overslaat, jullie kennen het wel. Hoe moeilijk is het om de fader van de bassdrum omlaag te halen, het laag te compressen, of te eq-en? Of de gast-engineers (als technicus van het huis op zo’n dag) erop te wijzen dat het niet lekker klinkt, of dat het domweg te hard gaat? Stom genoeg was ik gisteren vergeten om m’n eigen aangemeten oordoppen mee te nemen, en helaas waren er op het hele festivalterrein geen oordoppen te krijgen of te kopen, erg jammer.

Toch was het een erg leuk festival, met goeie sfeer, goeie muziek en goed te eten, dat wordt steeds beter in vergelijk met vroeger. Er was zelfs tapas te krijgen, dus hoe gek wil je het hebben.

Check hier de site van Rentall…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *