Ronnie James Dio…

Een poos geleden stond ik met vriend David in het publiek bij een optreden van de band Heaven & Hell (een soort Black Sabbath, maar dan met Ronnie James Dio ipv Ozzy Osbourne) waarin Ronnie James Dio ergens zong “Die Young, Die Young…” dat doodgaan is er nu helaas van gekomen, gelukkig niet al te jong met 67 hoewel dat ook weer niet al te oud is. Ziekte, dus dan weet je het wel. Voor alle rockers/metalheads onder ons: Dio, heeft het universele metalteken (ook wel duivelsteken) bedacht:

Ik sprak David laatst en hij vertelde me dat deze metalheld daarnaast ook een van de liedjes uit mijn jeugd heeft gezongen, en dat gaf me kippevel, want ik kan het liedje zo meezingen, ik weet hoe het klinkt als ik er aan denk en het heeft daarnaast één van de eerste memorabele videoclips ooit: “die clip met de kikker”, Love is all. Compositie van Roger Glover, maar ingezongen door Ronnie James Dio. Respect. Voor het liedje, maar zeker ook voor the life & times van Ronnie James Dio. Dus volledig scherm en knalhard die speakers!

rock & roll popmuziek opname cd saxofoon gitaar opname basgitaar bass drum drums slagwerk percussie snare snaredrum hits tom toms hihat hi-hat cymbals rap opname mixen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *