RPG Skyline

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sinds ik deze dingen heb is het makkelijker mixen. Akoestiek aanpassingen helpen als je simpel en logisch nadenkt. Op oorhoogte, tegen reflecterende vlakken naast me (dus gewoon tegen de muren) werkt het echt. Geen nare reflecties meer, duidelijk hoorbaar, of beter, onhoorbaar, wanneer ik in mn handen klap. Ben Kok vertelde me dat ruimtelijk geluid, reflecties etc noodzakelijk zijn, maar dat je die kunt tunen/sturen etc. In een dode ruimte kun je niet mixen, dan maken alleen je speakers de klank, het gaat vooral om de klank van je ruimte.

Check meer van RPG hier…

5 reacties

  1. Ik ben van plan om die dingen binnekort zelf te gaan maken, ben alleen nog aan het rotzooien met de berekeningen….

  2. De afmetingen staan op het net, overal en nergens. Ik zou voor 7 tientjes lekker zon ding kopen tenzij je tijd over hebt. Tis gewoon piepschuim he. superlicht dus ook…

  3. Ik heb er ooit is twee van hout gemaakt. Elk bestaande uit 144 balkjes. In totaal dus 288 houten balkjes. Die moet je zagen, schuren en lijmen op de onderplaat. Mijn plan was om er 8 te maken maar er zit zoveel tijd in. Met twee was ik al 3 dagen bezig. Nu durf ik ze niet eens meer op te hangen boven m’n hoofd omdat het massieve blokken zijn van zo’n 25 kg.
    Mijn tip…. kopen!

  4. Ja, inderdaad, dat gewicht zat me nog een beetje dwars… En volgens mij ben je net zoveel geld kwijt aan al dat hout…

  5. Ik was rond de €50,- per diffusor kwijt aan hout. En dan komt er nog lijm bij die best prijzig is en natuurlijk je uren. Het grote voordeel is natuurlijk wel dat je zelf kan berekenen in welke frequentie regionen deze “difuus” werkt. En let goed op welke hout soort je de balkjes plakt. Te dun hout en sommige soorten hout trekken snel krom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *