R&R wederom in de veiling

Afgelopen jaar werd de inboedel van R&R audio geveild bij Troostwijk veilingen, en ik was er toen niet al te enthousiast over: tweedehands spullen verkopen tegen prijzen die soms over de nieuwwaarde heengaan is niet handig denk ik, maar het zal zijn redenen hebben gehad.

Hoe dan ook, een paar weken geleden kreeg ik een folder van Troostwijk in de bus met de aankondiging van….de R&R veiling. Lang niet alles is destijds verkocht en gaan ze het dus nog es proberen. Toch, de prijzen zien er weer niet echt te gek uit, en wanneer je 100 euro bied zie je dat daar nog het een en ander aan btw + veilingskosten + btw over de veilingskosten bijkomen, bij elkaar opgeteld dik 38 procent. dus bij een bod van 100 euro betaal je €138,04.

Het zal mij benieuwen of er nu wel mensen zijn die hier gaan toehappen. Ik zie wel wat interessante dingen staan, maar daar zullen zeker meer mensen op gaan bieden…
Check het hier...

3 reacties

  1. wel weer aardig veel spul wat er weg moet.
    welke spulle zie je wel zitte sven??

  2. Je ziet aan de biedingen wel dat de markt een beetje verzadigd is geraakt van tweedehands spul. Bij de 1e veiling zag je spullen weg gaan voor de nieuwprijs (zeker naar de btw en veilingkosten). Tot nu toe valt het wel mee met achtelijke hoge prijzen.

  3. @ Krijn: Een Furman powerdistributor en wat dynamische mics…

    @ Cobi: Inderdaad. Er is zoveel aanbod, en het gigantische internet met Google zorgt ervoor dat mensen eerst 23 andere sites gaan checken of het ergens goedkoper verkregen kan worden…Ze kunnen beter hoger inzetten en de prijs direct incl btw, veilingkosten en btw over de veilingskosten plaatsen. nu bied je bijv 100, en dan wordt het 138,04. Dan voelen mensen zich soms toch een beetje gepiepeld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *