Schoeps VSR5 Preamp

Schoeps Preamp

Een Schoeps preamp, daar had ik nog niet van gehoord. Misschien heb je zelf uberhaupt nog nooit van Schoeps gehoord. Schoeps is één van ‘s-werelds toonaangevende fabrikanten van kleinmembraam microfoons die veel worden ingezet bij opnames van allerlei soorten muziek, waarbij de nadruk ligt bij opnames van klassieke muziek.  Ik weet dat ze fantastische microfoons maken, het MK21 kapsel is een van mijn favoriete micro’s, maar dat Schoep ook preamps maakt, dat wist ik niet.

Nieuwe unit, oud design

Schoeps preamp

Schoeps preamp

de VSR 5 preamp die je hier boven op de foto ziet, is geen nieuw design. de looks natuurlijk wel, maar de elektronica niet. Het is een kopie van de preamp die Schoeps in de jaren zeventig al gebruikte om hun eigen microfoons te checken. Ik heb zelf 2 x  MK4 en twee x MK8 en dat klinkt geweldig. Ik vraag me dus al een poosje af hoe dat klinkt.  Schoeps microfoons met de originele Schoeps preamp waarmee ze zelf testen in de fabriek. Het is dan toch een beetje zoals Schoeps het zelf bedoeld. Tel daarbij op dat de looks ook “op z’n Schoeps” zijn: Strak en overzichtelijk.

Van de markt

Jammer genoeg gaat dat dus niet meer gebeuren. Zo snel als de preamp op de markt kwam, zo snel is ie er ook weer vanaf gehaald. Ik weet niet waarom, maar ik kan me voorstellen dat de produktiekosten niet opwegen tegen het aantal verkochte units. En aangezien ook Schoeps ook winst moet blijven maken lijkt het me dat ie van de markt is gehaald. Jammer, maar helaas. Aan de andere kant; de unit werd voor een bedrag rond de 3700 euro verkocht en dat geld bespaar ik dan….

Helaas is er weinig meer over de preamp te vinden op de Schoeps website, dus stuur ik jullie door naar een artikel op de Sound on Sound website.

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *