Shitcom

Ja, het zal wel aan mij liggen, ik ben Apple fan, al was het alleen al vanwege de simpele manier van werken. Steek een ethernetkabel met internet in een Apple computer en je hebt een werkende internetverbinding. Niets te configureren, het werkt gewoon. Staat er een “draadloze” netwerkprinter in de buurt? Niets configureren, het werkt gewoon. Wil je je Itunes liedjes afspelen via je Airport-unit? Even aanvinken in Itunes en het werkt. Probeer dat maar es bij een PC met windows….

Ik moet daarbij direct zeggen dat ik appels met peren vergelijk. Een PC bestaat meestal uit hardware van één partij en het Operating System is van een andere partij. Niet bij Apple. Zowel de hardware en het OS is van Apple, waarbij de meeste PC’s qua hardware van Acer, Dell, Fujitsu of HP zijn, en het OS van Windows. Uiteindelijk is het één niet geoptimaliseerd voor het ander en andersom.

Hoe dan ook, to-the-point….: Een poos geleden al wilde ik mijn laserprinter die ik boven heb staan “draadloos” maken, dus via een draadloos netwerk printcommando’s geven zodat ik niet steeds met mijn laptop naar boven moest lopen om te kunnen printen. Toevallig liep ik een keer bij de Office-center en daar zag ik ergens een Sitecom Wireless Printer Server liggen. Handig, dacht ik. Vervolgens wil je niet weten hoeveel gedoe ik heb gehad om het ding aan de praat te krijgen. Frustrerend tot op het bot. Vervolgens even de Airport uit de studio mee naar huis genomen om te kijken of die het wel deed, en jawel hoor, kabel erin en werken.

Dus bij deze verloot ik mijn Sitecom draadloze printerservertje aan diegene die met eerst kan vertellen:

– Hoe de laatste Schoeps preamp heet..

– Wie het album “Parachutes” van Coldplay zowel produceerde als engineerde….

– Wie ooit de eerste commercieele digitale galmunit bedacht en ontwikkelde.

Post je antwoord hieronder in de “comments” sectie. De eerste die me de goede antwoorden geeft krijgt de printerserver per post opgestuurd. Ik geef er geen garantie op, maar hij is nieuw gekocht en misschien met wat meer PC-kennis werkt het wel. Ik hoop het.

13 reacties

 1. 1. Schoeps VSR 5
  2. Ken Nelson
  3. Dynacord (althans … zeggen ze zelf)

 2. Wil ik die vragen wel goed beantwoorden? 😉

 3. De eerste twee antwoorden van Bastiaan zijn goed volgens mij, maar volgens mij is, althans na wat leesvoer op internet, antwoord drie niet Dynacord. Zij waren de eerste met een bandgalm.
  Antwoord 3: In 1971 kwam de eerste digitale echo op de markt: de professionele Lexicon/Gotham T-101 Audio Delay, exclusief voor studiogebruik. De eerste 50 exemplaren werden opgekocht door de Amerikaan Stephen Temmer, oprichter en eigenaar van de Gotham Audio Corporation in New York. Het apparaat was weliswaar door dr. Francis Lee (MIT-Massachusetts Institute of Technology) uitgevonden en vervaardigd door Lexicon, maar de T-101 werd onder de naam Gotham, met op de achterzijde Lexicon, naar het buitenland (met name Duitsland) geëxporteerd en doorverkocht.

 4. Echo-cho-cho-cho….is geen reverb! blijven proberen mensen!

 5. hahaha Sven ik kan met je mee praten. want zelfs met een Windows pc werkt dat ding niet echt. ik heb er hier namelijk ook 1 liggen.

  En hebt ook gedaan met de zelfde gedachte alleen dan met Windows

  dus als je de vragen van Sven niet goed beantwoord je kan em bij mij voor een 20 eurie ophalen (wel bedraad)

 6. Ik bespeur daar de oerhollandse handelsgeest, goed bezig Jochem!

 7. Was dat niet de EMT-250?

  Zo’n vrij grote lompe kast met die hendels. Ik heb hem ergens een keer bij jouw in de buurt zien staan? Studio of Eurosound?

  Groeten

 8. Ohw, Ik heb ook een mac… haha.

  Dus wordt ook lastig. Nieuwe vraag?

 9. Dan is het zoals Paul zegt de EMT-250, en Universal Audio heeft hem in plugin vorm uitgebracht!

 10. Maar de vraag was wie die machine “bedacht en ontwikkelde”.
  Dat weet ik wel maar ik zeg verder niks.
  Heb ik het wel makkelijk gemaakt voor anderen…

  Groeten

 11. Boss DD2 ?
  Lexicon PCM84 ?
  Roland SDE 3000 ?
  TC Electronic 2290 ?

  Ik weet het niet meer …. ik geef het op

 12. In 1975, maakte de US engineering firma Dynatron de R&D voor de 250 compleet, een compleet electronische unit. Karl O. Baeder en Dr. Barry Blesser bedachten de algoritmes, en Ralph Zaorski bouwde de hardware voor de EMT 250, die 25 jaar na introductie nog steeds de standaard is voor dat effect met zijn klassieke klank.

  Bron: http://www.gearslutz.com/board/high-end/196402-emt-250-worth.html

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *