Sonnox Surpressor

 

 

 

Ik heb er al eerder over geschreven, maar ik prijs em nog maar es….Ik gebruik alweer een poos de Sonnox Surpressor in bijna alle mixen die ik doe. Wat een te gekke plugin.  Ik (zoals de meesten) gebruik een de-esser vaak als een dynamische eq, en deze surpressor lijkt een beetje afgeleid van een de-esser…maar dan eentje waar alles in- en op zit wat je wilt. De tik uit een bassdrum halen, die neuzige klank uit een gitaar….op alles is het van toepassing. Redelijk hongerig aan je CPU, maar het werkt als een dolle. Must in elke muziekstudio.

Check en S-O-S review hier, check de plugin zelf hier…

3 reacties

  1. Hee Sven,
    wat doet die surperssor nou precies? Want ik lees dat je de plug in gebruikt als EQ en om de “tik uit de bass drum” te halen? Maar wat doet het dus precies? En is het een moeilijk(e) instrument/(plug in) om mee te werken?

  2. Hij werkt als een dynamische eq, dus hij onderdrukt een bepaalde frequentie zodra die boven een bepaald level komt. Je kunt zowel die frequentie als dat level inregelen. Als bijv. een drummer op de 1 van een refrein harder op zn bassdrumpedaal trapt geeft dat soms zo’n lelijke harde tik in het bassdrumgeluid omdat de klopper dan harder het voorvel raakt. Als je je frequentie instelt op de frequentie van die tik onderdrukt die surpressor dus die tik. Werkt supermakkelijk.

  3. Oh oke, dus dat zit zo! Nou bedankt voor de uitleg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *