Sound on Sound & Resolution

Er zijn eigenlijk maar 2 vakbladen die ik lees: de “Sound-on-Sound” en “Resolution“. Enige wat ik daarnaast online nog lees is “The mix”, en die is er ook in papieren uitgave, maar die is hier niet of nauwelijks te krijgen.

Hoe dan ook, hulde aan beide magazines.

Sound-on-Sound draait al jaren mee en dat is ook de reden dat ik er behoorlijk wat jaargangen van op onze zolder heb liggen. Nieuws, ontwikkelingen, productreviews, interviews, tips en trucs noem het maar op, elke maand staat het er vol mee. Er is ook online versie van Souns-on-Sound, waar je volledige toegang toe krijgt als je abonnee bent. Slim, want je ziet wel de eerste alinea’s van een artikel, en als je meer wilt lezen loop je óf naar de winkel voor de papieren editie, óf je wordt abonnee. De prijs van een Sound-on-Sound ligt zo rond de 12 euro en komt maandelijks uit. In elke stad met een Bruna oid te verkrijgen.

Resolution is niet te koop in Nederland, althans niet op heel veel plaatsen, maar je kunt je er op abonneren. De chique-ste van de twee, met altijd mooie covers en interviews met bekende engineers en producers van toen en nu. Veel productnieuws, en ze kijken ook veel naar het reilen en zeilen in de industrie, bijvoorbeeld naar verkoopcijfers van produkt X tov van produkt Y. Interessant, althans dat vind ik. Resolution komt 8 x per maand uit.

In Nederland heb je ProAudioVideo, wat vroeger geloof ik Proaudio heette, maar waar later dus ook video aan toe is gevoegd. Dat kijkt wat meer op de nederlandse markt, maar haalt de grote interviews tegenwoordig bij dezelfde bron vandaan als Sound-on-Sound, dus ik dan de interviews dubbel. Bovendien interesseert video me niet zoveel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *