Sphinx Versterkers

Van een heleboel mensen heb ik heel veel goede informatie gekregen over wat voor versterker ik voor mijn Proacs zou moeten kopen, waarvoor enorm veel dank. Dit blog wordt goed gelezen merk ik.

Het zijn Sphinx versterkers geworden. Die worden/werden in Elst Gld. gemaakt door Siltech, de kabelproducent, je weet wel, van die kabels die zo veel geld kosten. Ik ken ze uit Wisseloord en daar klonken ze altijd goed. Althans, dat denk ik, want het blijft een combinatie van speakers en akoestiek.

Trouwens, op de site van Siltech kwam ik dit stuk tegen. Ik liep laatst met een vriend van me langs een hifi-winkel en daar zag ik een verkoper zijn waar aan de man brengen en ik dacht precies wat ik net dacht na het lezen van het artikel: De verkoper van de winkel en de auteur van het PDFje zouden es moeten weten wat er in de studio gebeurt. Door wat voor kabels er signaal gestuurd wordt, in wat voor omstandigheden en met wat voor spullen. Dat zou toch een eye-opener moeten zijn. Ik lees in al die artikelen over hifi, of het nou over kabels, speakers, versterkers of wat dan ook gaat de meest waanzinnige superlatieven (…) waarbij ik dan altijd denk: is dat niet subjectief, is dat niet afhankelijk van allerlei andere factoren als plaatsing, akoestiek en weet ik veel wat meer? En als een auteur dan iets schrijft van “de saxofonist stond (figuurlijk) voor me” vraag ik me af: heeft de mix-engineer dat zo bedoelt? Misschien wel, maar misschien ook niet. Misschien komt het wel door een combinatie van alle factoren. Hoe dan ook: Dingen als “goed”, “mooi”, “prachtig”, “authoritair”, “open” zijn subjectief. Dus hoe goed het review ook wegleest en hoe goed de recensies zijn: probeer het voor jezelf in de ruimte waar je het wil gebruiken. Wel leuk trouwens, 2 meter kabel voor 25000 euro. Zou het best wel es willen proberen.

Voor de dingen die ik in Wisseloord heb gedaan kijk je hier…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *