Streaky.com

Ik upload er heel wat Terabytes doorheen op jaarbasis, de tijden van een cdtje branden na afloop zijn inmiddels bijna voorbij. Ik gebruik voornamelijk Yousendit (de express versie voor op je desktop is écht te gek qua handigheid en overzicht) en Wetransfer.com, daarmee kun je tot 2GB gratis versturen. Best handig als je een heel album in WAV-formaat wilt versturen.

Sinds kort is een speler bij die best veel lijkt op Wetransfer.com: Streaky.com. Leuke is dat dit voorkomt uit de wens van een masteringstudio die, omdat ze zelf een snelle server wilde hebben voor het versturen en ontvangen van files er een mooie interface voor hebben gemaakt….en die gelijk gratis te gebruiken hebben gemaakt voor iedereen. Ik blijf altijd huiverig bij het verzenden, want er moet toch iemand zijn bij Yousendit of de andere verzendpartijen die je inhoud kunnen zien (aan de andere kant: Wat moeten ze er mee?), en bij deze is het niet anders, maar toch, 2GB gratis, tegelijk versturen aan 20 mailadressen, mooie toevoeging op wat we al hadden.

Check Streaky hier…

11 reacties

 1. Chiel Stapelbroek

  Doe je het nog wel eens met Dropbox ? Ik blijf het geniaal vinden ook omdat het op je Iphone werkt. Heb ik iets af; pleur het op dropbox, even syncen en dan kan ik het meteen op me iphone beluisteren!

 2. Hee, heeeeele goeie van je, want dat gebruik ik ook heel veel. Maar ik gebruik het met klanten die al Dropbox hebben. Ik ben nu met 5 albums tegelijk bezig en wat losse opnames en dan loop je heel snel tegen die 2 Gb aan. Voor mezelf werkt het inderdaad heel goed, effe syncen (al is dat bij een heel album niet “effe” meer) en op je iphone luisteren. Ook heb ik bluetooth op mn autoradio, dus onderweg naar huis check ik em dan al :-). Punt is wel dat als je via je iphone streamend wil luisteren je beter MP3 versies kunt uploaden, WAV werkt niet altijd lekker qua grootte.

  Nadeel van Dropbox vind ik wel dat je er een account voor moet hebben, en ook al is dat gratis, als je klant geen Dropbox heeft moeten ze zich gaan aanmelden. Bij de anderen is het gewoon de link aanklikken en downloaden, ook handig. Voor de iphone heb je oom yousendit tracker, kun je makkelijk hoe vaak je link gedownload is en door wie, en je kunt je links makkelijk kopieeren.

 3. Dat is niet helemaal waar Sven.. Een klant die geen dropbox heeft kan files wel benaderen. Als jij die files in de public folder zet kun je daar een public link van maken en die mailen naar wie je wilt. Als jou klant deze link via internet benaderd komt hij of zij bij de file die jij daar neer hebt gezet! Werkt perfect.

 4. Volgens mij is het zelfs zo… hoe meer klanten je benadert voor dropbox hoe groter je opslag gaat worden.

 5. Volgens mij is het zelfs zo… hoe meer klanten je benadert voor dropbox hoe groter je opslag gaat worden.

 6. @Krijn: Zeg jij alles in stereo? 🙂

  @Luuk en Krijn, daar ga ik es achteraan. Ik weet dat je folders kunt sharen als je dropbox hebt, ik zal het es proberen naar mensen zonder Dropbox. Boven 2Gb moet je toch echt wel betalen volgens mij, maar wie weet. Thanks voor de tips!

 7. Ja klopt boven de 2 GB moet je betalen maar als je mensen lid laat worden van dropbox via jou krijg jij er ruimte bij tot een maximum van 5 GB geloof ik! Maar in windhoos is het in ieder geval zo als je een file in de Public folder zet, rechtermuisknop en dan onder de tab Dropbox kun je kiezen voor Copy public link! En die kun je dan mailen naar je klanten.

 8. @Sven: geen idee hoe dit komt… maar ik zeg 2 x het zelfde dus dualmono ?

 9. @Krijn: haha, ja dual mono! Maakt niet uit hoor.

  @Luuk: Als je mensen betaald lid maakt, of gewoon een account laat aanmaken?

  @Bouncy: Je bent welkom hoor, net als de rest. Al heb ik geen uren de tijd, ik wil er ook een poosje ongestoord op werken…Maar voorlopig weet ik niet wanneer ik ze heb.

 10. Laat maar weten waneer je ze hebt 🙂

 11. Volgens mij gewoon account aan laat maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *