stripped down

Ik begin me de laatste tijd steeds meer te ergeren aan “nieuwe versies van” , of  “een uitgeklede versie van” of een “mini” uitvoering van iets.

Misschien ligt het aan mij en geloof ik in de goede wil van fabrikanten om te gekke apparatuur te bouwen. Nu is er dus een nieuwe Duende “mini” va SSL. Heel gaaf hoor, kost grofweg de helft. Tuurlijk, ik snap dan ook dat ik niet alles krijg wat er wel op de “grote” Duende zit. Inderdaad, je kunt er 16 plugins mee draaien, ipv de 32 op de grote. Klinkt goed. Maar wat dan wel weer irritant is, is het feit dat je de beste plugins die op de grote broer zitten er bij moet kopen. De stereobuss compressor bijvoorbeeld, toch een beetje het vlaggeschip van de SSL-plugins, zit er niet bij.Kun je er voor 400 dollar EX BTW bij kopen. Tsja. Op dat soort acties zit de gemiddelde muziekstudio niet te wachten, denk ik.

Uiteindelijk komt het er gewoon op neer dat je de originele “grote” Duende moet kopen,  om de plugins te draaien die te gek zijn. Toch maar gewoon doorsparen ipv een goedkopere ripoff van hetzelfde merk te kopen.

Ik hoop dat SSL binnenkort met beter nieuws komt dan dit….

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *