Summit overgenomen door Blue Microphones

Gisteren werd bekend dat Summit is overgenomen door Blue mics. Interessant. Ik vraag me af hoe zo’n deal tot stand komt en voor welke partij dit nou het grootste gewin is. En wat er voor ons als gebruikers inzit.  De tijd zal het leren.

Check het persbericht hier…

9 reacties

 1. Ik denk dat Summit nu net als Blue alles op USB gaat maken.
  Volgende NAMM komt er een TLA-100 die je rechtstreeks op je iPad aan kunt sluiten.
  Alle gekheid op een stokje, we zullen het zien. Ze zullen er vast goed over nagedacht hebben.

 2. Ik ben in ieder geval blij dat een merk als Summit blijft bestaan.
  Ben ook benieuwd naar eventuele nieuwe producten.

 3. Ik hoop dat de kwaliteit hetzelfde blijft. KRK is ook niet meer wat het geweest is sinds het is overgenomen door de Stanton maffia. De E8T’s….die worden echt niet meer gemaakt. Maar we gaan het zien, het ene bedrijf is het andere niet. Toen Peter Gabriel een groot aandeel in SSL nam is het bedrijf vooruitgeschoten in omzet en apparaten. Dat kan dus ook. Misschien summing units, kleine mixers etc…Who knows.

 4. Ja, je hebt inderdaad veel verschillende voorbeelden van overnames. Soms gaat het goed soms niet. Blue is wel een bedrijf dat kwaliteitsproducten maakt. Misschien niet het usb gedeelte, maar de duurdere microfoons zijn zeker wel de moeite waard.
  Weet jij trouwens hoe het Neve afgaat nu ze door SAE zijn overgenomen?

 5. Neve door SAE overgenomen? AMS-Neve toch niet? Dat is toch niet aan de orde? Ik dacht dat de baas van het SAE een “op Neve gebaseerde” mixer heeft laten bouwen. Dat is wat ik dacht, dus ik weet het niet. Ik zie nu wel dat SAE een partner is van AMS-Neve. Die tafel heb ik wel gezien op de Messe trouwens, leuk om te zien, maar ja, gewoon weer een analoge tafel, ben benieuwd hoe ie klinkt, dat dan weer wel.

 6. Ik ben ook blij als het blijft bestaan uiteraard, mits de kwaliteit hetzelfde blijft op nog beter wordt. Summit is één van de beste studiogear fabrikanten die er zijn. Ik zie wel potentie voor nieuwe interessante producten. Ik hoop alleen niet dat ze de KRK weg gaan volgen.

 7. De TLA-100 is een van de mooiste compressors voor vox die ik ken! Ook al zouden ze de toekomst verpesten …. de nalatenschap is al gered!

 8. @Marc: Zekers: We zijn beiden safe, wat er ook gebeurd!

 9. Productie blijft gewoon in de fabriek van Summit. Geen veranderingen in de producten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *