Tascam X-48

Ik ben natuurlijk een Protools fan, maar buiten de deur opnemen is met een Apple met rammelende PCI kaarten, scsi-achtige connectors etc niet helemaal “the way to go” en dus zou je een alternatief kunnen gebruiken. Tuurlijk, je hebt de Alesis HD24 die prima is voor wat het is, maar wil je een serieuze band opnemen tot 48 sporen tegelijk op een externe schijf in WAV formaat, dan kom je al snel bij de Tascam X-48 uit. Je kan intern opnemen, maar dus ook via Firewire direct naar een externe schijf. Je kunt er een toetsenbord & muis aan hangen om de bediening nog makkelijker te maken, heeft een heel arsenaal aan input en output mogelijkheden, goede converters, tijdcode, wordclock, videoref etc, en er zit nog een goede editor en mixer ingebouwd ook….en ze worden steeds goedkoper. En je kunt ze natuurlijk ook gewoon huren. 48 kanalen tegelijk in en uit, kom daar maar es mee bij Protools…voor weinig geld.

Check de Tascam X-48 hier…

6 reacties

  1. Die moet ik effe in m’n achterhoofd houden, aangezien een HD-24 gekoppeld met een fostex 2424LV (om alsnog aan 48 kanalen te komen) nou niet echt the way to go is…

  2. …en niet zo stabiel. Die X48 is zo stabiel als wat, veel beter als zijn 24 kanaals voorganger de MX2424. is bij de HD24 ook een beetje een probleem.

  3. Tof dat ze ook te huur zijn, misschien dat ik ze zo gek kan krijgen dat we bij de volgende opname zo’n ding huren (ik mag hopen dat je makkelijk de sporen uit deze recorder kan vissen en in je DAW kan laden? want volgens mij gaat dat bij een HD-24 weer makkelijker)

  4. Je kan zeker makkelijk exporteren. Alle WAV’s staan op je externe harde schijf waarop je hebt opgenomen. Ik vindt dat op een HD24 juist irritant: die neemt op in een één of ander Alesisi formaat, wat je later weer moet omzetten naar WAV oid….

  5. op zon tascam kun je ook gelijk mixxen ?
    dus stel je neemt zonder mengtafel op(alleen mic pre`s).
    dan kun je 2 outputs gebruiken om een mix te laten horen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *