Terug naar het luisteren….

De laatste tijd raak ik het steeds meer beu om de hele dag naar Protools te kijken. Het ontrekt me van het luisteren, waarvoor we allemaal in het spelletje zitten, toch?

Ik schreef er laatst al over: Jack Johnson heeft voor de opnames van zijn laatste plaat Protools helemaal overboord gegooid om terug te gaan naar tape, waardoor hij in een beeldmonitorvrije ruimte kon LUISTEREN naar wat hij had opgenomen. Heerlijk is dat toch. Ik weet dat dat voor de meesten geen optie is, en ik ben ook een Protoolsfreak, maar een goede middenweg is zoals Wisseloord het heeft opgelost: De Protools monitor naast je.
Zo moet je je stoel steeds even draaien om een edit oid in Protools te doen, maar als je met je hoofd “tussen” de speakers zit, kijk je niet de hele tijd naar Protools. Of zoals Galaxy het heeft (althans, in de API room) Protools áchter je. Ga het bij mij ook maar es proberen te veranderen, kan ik weer luisteren 🙂

Ik kwam laatst weer even op het HKU in Hilversum, waar eerder de Protools-monitor naast de mengtafel stond……nu stond ie midden op de mixer. Leuk voor surround ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *