TLA100/liquidmix


Misschien weten jullie dat ik een Summit TLA100 in mijn bezit heb, en een vriend van me heeft die laatst geleend voor een mixproject. Klonk echt lekker op de leadvocal zei hij, maar aangezien hij al andere tracks voor het album gemixt had, heeft hij naderhand, om het tot één geheel te krijgen de andere, al gemixte, leadvocals nog even door de TLA100 EMULATIE van de Focusrite liquidmix gehaald, met resultaat dat het eigenlijk, min of meer, hetzelfde klonk!

Dat zette me aan het denken. Mijn vriend is niet doof en heeft goeie oren, dus daar ligt het niet aan. Waar het wel aan ligt is dat die Focusrite unit voor 500 euro op marktplaats te krijgen is, en veel meer emulaties in zich heeft dan alleen die TLA100! Toch loop ik niet direct naar de winkel of marktplaats om zo’n ding te halen. Als je de Summit ziet en hoort wordt je er verliefd op. Mooie grote “vintage” knoppen, het verhaal er achter (Dave Hill, buizen, al meer dan 20 jaar in produktie) de dikke VU-meter….het heeft wat. En het is “the real thing”! Een emulatie blijft een kopie van het origineel.

Maar toch. Ondanks dat ik fan ben van al die mooi buizen-randapparatuur, voor de projectstudios, en voor iedereen is het best gaaf natuurlijk. Feit is wel dat mensen die me inhuren of een studio inhuren waar ik dan weer voor werk, eerder onder de indruk zullen zijn van grote hoeveelheden analoge randapparatuur dan van een klein digitaal kastje dat ook goed klinkt en een fractie van al die unit bij elkaar kost….Rare wereld!

2 reacties

  1. He wat leuk ….. jij hebt ook een TLA-100 ……. ik heb net een week …. wat een super doos!

  2. Echt een goeie unit. klinkt goed, makkelijk in gebruik, en niet heel duur, zeker 2ehands voor een goeie prijs te scoren. Ik moet wel een nieuwe buis voor de mijne gaan regelen, want hij wordt “microphonic”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *