Touch OSC / OSCulator / VirtualDJ Free

Met de school waar ik lesgeef doen we een project waarbij er 18 zenders in de lucht hangen, er bij vlagen 30 acteurs op het podium lopen, er muziek ingestart moet worden er weinig voorbereidingstijd is geweest, we de techniek doen met 2 groepen die om en om de techniek doen en zodoende zit de routine er nog niet helemaal in na 2 shows….Ik houd ervan als de hele show strakstaat van de cues die lekker doorlopen. Maar als je niet precies weet wanneer welke muziek je wanneer in moet starten dan wordt dat moeilijk.

Ik bedacht me: de regisseur die in de coullissen staat weet exact wanneer welke muziek ingestart moet worden. Dan kun je daar natuurlijk een CD speler neerzetten, maar het kan luxer. Als je een Iphone/IpodTouch of Ipad hebt kun je met Touch OSC, OSCulator en VirtualDJ 12 verschillende tracks onafhankelijk van elkaar instarten/stoppen vanaf je Iphone/IpodTouch of Ipad. Met Touch OSC maak je de layout met knoppen in een editor op je mac. Als die klaar is stuur je die naar je Iphone/IpodTouch of Ipad. Daar laat je Touch OSC communiceren met OSCulator, die je op zijn beurt weer laat praten met VirtualDJ. Die laatste kun je gratis downloaden en heeft een samplersectie aan boord waarin je 12 verschillende samples kan stoppen. OSCulator verbindt shortcuts (dus bijvoorbeeld “A”, “S” oid) aan de knoppen van Touch OSC, en als je in VirtualDJ de samplers diezelfde snelkoppeling geeft werkt het. Je hebt dus wel een WIFI router nodig. Maar dan werkt het te gek. Dus van het weekend ga ik proberen bovenstaand verhaal in het project toe te voegen….Jullie gaan het horen.

8 reacties

 1. Of zo’n mini laptopje met Tjingle šŸ™‚
  http://www.tjshow.com/tjingle
  Sneller makkelijker en veel meer samples.
  Ziet er alleen minder hip uit dan met zo’n ipad in de hand.

  Succes ermee..

 2. Zou je ook je eigen As Loud As logo kunnen gebruiken in die software? Dat zou dan wel weer mooi zijn.

 3. Dat is niet voor mac…Grrr

 4. Wat dacht je van que’s op je mengtafel gewoon! Protools met midi mee laten lopen vanuit de tafel. Lukt erg goed met digico en digidesign. Alleen standjes doordrukken. Vergt wel wat tijd om te programmeren.

 5. Ik zeg QLab! Handig, gratis, oneindig veel q’s. Gewoon op de spatiebalk en door…

 6. Ohja, verrek!! Dat met midi doe ik ook bij stiletto! Werkt perfect

 7. Ja idd, wat Chiel zegt: Tjingle werkt prima!
  En dat is natuurlijk ook weer op afstand te besturen.

  En way geen normale communicatie; ASL bijv?
  maar het makkelijkst blijft natuurlijk om dat zelf in te gaan starten.
  met een usb/sd-speler of laptop.

 8. trouwens, OSC is ook tegek verder! ideaal als midicontroller. Plus dat je het zelf helemaal ken edditen! succes verder met het project;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *