Tubetech summing amp

Een hele poos geleden kreeg ik van Jelle een Protools-sessie te horen waarin op meerdere tracks steeds dezelfde mix van een liedje te horen was. Verschil was alleen dat ze steeds op een andere manier “gesummed” waren. Ik heb er al meer over geschreven, en er wordt ook een heleboel over geschreven: analoog summen zou beter klinken dan digitaal. Nou is “beter” zo subjectief als het maar zijn kan, maar je smaak zou zomaar analoog kunnen zijn.

Hoe dan ook: In die Protools-sessie lagen de tracks heel dicht bij elkaar wat klank betreft. Met de ogen dicht vond ik destijds de mix gesummed door een Manley mixer het lekkerst klinken, maar om nou te zeggen dat dat die 10.000 euro waard is, mwoh, ik weet het niet. Slechtse in mijn oren was de mix gesummed door een digitale mengtafel, als ik me niet vergis een Yamaha, maar het kan ook een Tascam zijn. Hecht geen waarde aan mijn woorden, maar luister altijd zelf, smaken verschillen. Hoe klein of groot die verschillen zijn kun je nu goed horen op de vernieuwde Tubetech site, er staat een demo van hun SSA 2B summing amp (met 20 inputs waarvan de eerste 4 mono kunt schakelen) op…check em hier…

4 reacties

 1. De verschillen zijn wel groot als je de voorbeelden op de Tubetech site checked.
  Moet wel zeggen dat de in de box mixen me distorted / overstuurd klink en sowieso dun.
  Vraag me af hoe eerlijk ze zijn geweest 😉

 2. He Sven,
  Dit vind ik persoonlijk een te gekke summing amp:
  http://www.rollmusic.com/folcrom.php

  Passief. Zodat je je mix kan kleuren met je mic-pre’s. Hij is nog “goedkoop” ook.
  Ook erg makkelijk zelf te maken voor z’n €40,- euro aan materiaal.

  Groet!
  Jelle

 3. @ Marlon: De verschillen zijn best behoorlijk ja, zeker wat punch en diepte betreft, vond ik ook. Dat zou het zijn prijs misschien wel te verdedigen maken.

 4. @ Jelle: Yep, te gek. Enige ding is wel dat je gainpots van je preamps dan wel “stepped” moeten zijn wil je een beetje normaal willen recallen…maar zeker het noemen waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *