UAD >> RTAS

Universal Audio wordt RTAS developer voor Avid, en dus zullen binnenkort alle UAD plugins naadloos integreren met Protools. Voorheen had je, om de UAD plugins te gebruiken in Protools, altijd een “workaround” nodig: Je moest een VSTwrapper installeren om het aan de gang te krijgen, het werkte soms niet met de buffersize die je in Protools had staan, Delaycompensation viel daardoor ook in het water etc. etc. etc.

Dat is binnenkort dus verleden tijd: De UA plugins zullen als RTAS uit gaan komen, en zullen werken met de bekende UAD kaarten. Protools 9 gaat dus nog beter worden, goede move van Avid.

10 reacties

 1. Maak je zelf ook gebruik van UAD? Zo ja, hoe bevalt het?
  Wil heeeeel graag de Manley Massive Passive maar heb gelezen dat je maar 1 stereo instance ervan kan draaien op een UAD solo card…Anders moet ik speciaal voor die plugin een DUO kopen en die is al meteen 888 euro…arrrggh!

 2. Hee Marcel,

  Niet meer. Ik heb een kaart gehad maar ik had destijds het idee dat de UAD plugins toch wel iets van de processorkracht van de Mac gebruikte. En sinds ik HD3 heb past de UAD kaart niet meer in de Mac, want die zit met 3 Protoolskaarten + de graphicskaart vol…. Ik weet nog wel dat die plugins echt goed klonken, maar ook wel veel rekenkracht gebruikten. Je hebt nu die “Quad” kaart van UAD, schijnt helemaal de bom te zijn. Dat moet dus inderdaad ook wel als je meer dan 1 Massive PAssive wilt draaien…Ben benieuwd of ze straks helemaal native binnen Protools kunnen draaien.

 3. Volgens mij gaat het native verhaal wat betreft UAD helaas nooit gebeuren…Ze zijn er echt gebrand op om die kaarten in stand te houden om piracy tegen te gaan en een bepaalde “exclusiviteit” te behouden (whatever that means omdat ik aanneem dat ze als bedrijf zoveel mogelijk geld willen verdienen maar goed).

  Baal er wel van want er zijn een aantal plugins van ze die ik echt heel erg graag wil! Wordt weer in de buidel tasten ben ik bang:).

  Oh ja, vroeg me nog af (helemaal off topic): heb je ooit een Brauner mic gebruikt? Heb m’n oog op een VMX Pure Cardiod. Schijnt helemaal de bom te zijn! Enige ervaring mee?

 4. Yep, UAD zal altijd geld blijven kosten met die kaarten. Als ze alleen beschikbaar blijven met die kaarten doen ze eigenlijk hetzelfde als wat Avid altijd deed met Protools: Alleen met eigen hardware aan de gang te krijgen….ik ben benieuwd.

  Brauner, die dingen zijn doorgaans echt te gek. Ik heb er een poos geleden één van Michiel Hollanders geleend van Joystick…..fenomenaal ding, echt goed, maar het hangt er zoals bij elke mic af van welke stem of instrument er voor staat. Maar ik vond die VMX toen echt heel erg goed. Zoals altijd op zoek naar geld om zulke dingen te kopen :-). Misschien moet je Michiel es bellen voor een demo.

 5. Dank voor de tip! Moet ff kijken hoe ik het aan ga pakken. Kreeg vandaag van Han Nuijten ook de tip om Bert Drost van Gonzo mics eens te bellen. Mics, mics, mics, blijft lastig!

 6. Gonzo….ik mail je 🙂

 7. Ik zag een blog van 16 november 2010, vandaar…
  Grtz,
  Bert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *