Ultrasone Edition 10

Op Gearslutz wordt vermeld dat de nieuwe (en mooie) Ultrasone Edition 10 hoofdtelefoon 2800 dollar kost. Ik zeg nooit “nooit”, maar ik kan met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zeggen dat ik nooit een hoofdtelefoon van 2800 dollar zal kopen. Tenzij ik ooit de Staatsloterij win.

Check de Edition 10 hier…

18 reacties

 1. Dat is idd opzich wel erg veel geld voor een headphone! Wel mooi afgewerkt!

 2. Wat een prijs zeg. Ben benieuwd hoe die dan klinkt..
  Kan je niet ff een koptelefoon vragen om te testen voor je studio?:)

 3. Heb er net 2 besteld! 1 voor mixen en een spare…

 4. Paul, Ik ook.
  1 voor links en 1 voor rechts.. ofzo

 5. Nou, ik blijf voorlopig maar bij mn Beyer. Ik moet binnenkort al inears aanschaffen en vind dat al duur genoeg.

 6. @ Paul: Haha, ja man. Doe r dan ook nog één voor in de auto!
  @Peter: In-ears lijken me een betere investering. Waar haal je die vandaan? Bij mij in de buurt zit er een waar ik goeie verhalen van hoor.

 7. Ik neem de UE-10 Pro van Ultimate Ears. Ik ga komend jaar van alles doen voor Volendam en daar is dit de standaard. Het is wel zo handig om dan dezelfde te nemen. En Ultimate Ears is in Nederland sowieso wel de meest gebruikte inear.

 8. Hee cool man, Volendam. Inderdaad wel zo handig om hetzelfde te horen dan….uit dat oogpunt had ik het nog niet bekeken.

 9. Ja, het werkt met inears hetzelfde als met wedges. Als monitor-tech wil je ook dezelfde wedge als de band heeft. Alleen is het bij inears een beetje overdreven om meerdere soorten te nemen. 😉

 10. Chiel Stapelbroek

  @t Peter: Ja dat lijkt mij idd het grootste nadeel, dat je alsnog wat anders kan horen dan een muzikant; magoed iedereen heeft een ”eigen” gehoor.

  Helaas heel duur: Misschien dat ik ze binnekort ook ga krijgen.
  Hoeveel maakt het uit of je 3 weg of 10 of 80weg neemt?

  Wat betreft die koptelefoon om het wel on-topic te houden:
  Wel erg benieuwd hoe die dan klinkt. Maar waarschijnlijk zijn het de materialen/ de looks en het doosje waar je voor betaald?
  De goedkoopste is al duur van dit merk! Iemand die deze al eens gehoord heeft?

 11. @Chiel: Een boel geld zit in het uiterlijk ja….ik heb ooit wel es een setje op mn hoofd gehad, klonk niet bijzonder. Kan het me niet meer herinneren in elk geval.

 12. Ik heb toevallig vandaag bij audique ( http://www.audique.nl/ ) mijn oren laten aanmeten voor in-ear. Ik heb gekozen voor de UE-5 pro. Vooral op aanraden van collega’s om me heen die er meer ervaring mee hebben. Het blijkt wel dat de UE-10 veel beter klinkt maar het mix-technisch al vaker snel goed is.

  Ik denk dat het een beetje te vergelijken is met super dure te gekke afluistermonitoren. Of het beroemde mono-zolder-tijdens het strijken- speaker. Als het waanzinig klinkt op de slechte speaker, klinkt het meestal ook wel op de dure. Maar als iets op de dure speaker mooi klinkt wil het andersom nog wel eens anders uitvallen.

  Nu zal het verschil tussen de UE-5 en de UE-10 niet z’n verschil zijn als dat. Maar toch..
  Mocht ik een vaste artiest schuiven zou ik natuurlijk wel voor dezelfde gaan!

 13. En toevallig heb ik ook oortjes laten maken bij audique vandaag. Gekozen voor de UE10 pro. Over n kleine 2 weken binnen. Ik zal mijn bevindingen even op de mail zetten.

  Maargoed, al met al heeft deze Post de portemonnee’s aardig leeg geschud:P

 14. @Koen: Mooi. Lekker bezig dus als monitor-tech?

 15. Nou haha, eigelijk bezig met van alles!! Echt van alles, maar nu vooral bezig met competenties voor school en de toekomst bij mijn stage adres! Super naar mn zin… (off topic)

 16. Ook ik krijg deze week ue10 Ears aangemeten!

  Deze omdat de meeste artiesten ook met ue10 werken.
  Heb je natuurlijk wel de beste referentie.

 17. nice Paul….Ik ga je nog effe bellen van de week…

 18. Als je ooit eens dingen ziet die je nog nooit hebt gezien en achteromvalt van de schoonheid. Als je ooit eens iets proeft, bij voorbeeld, dat je hele leven- oh,’t is zo kort- bijblijft. Als je ooit eens een luisterervaing meemaakt, dat je onvergetelijk blijft, dan heb je misschien die edison 10 beluisterd met een van je beste en mooiste cd’s…ik mag het laatste ook al op mijn palmares schrijven en dat mag wel wat kosten al was het maar dat ik mijn fiets wat meer gebruik…mss wel met die Edison 10 op mijn hoofd en aangesloten op mijn Ipodje…Het leven kan mooi zijn als je de juiste keuzes maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *