Vampire Weekend

Afgelopen zondag had ik Vampire Weekend onder de faders tijdens RockingPark in Nijmegen. Een heerlijk vernieuwend bandje, samen met the Stereophonics en uiteraard Pearl Jam het hoogtepunt van het festival als je het mij vraagt.

Check de Vampire Weekend site hier, en check een leuk interview over de opname van de plaat op de S-O-S site hier…

6 reacties

 1. Dat ze hup holland hup gingen zingen was echt geweldig.
  Leuk bandje.
  Het grote podium met pearl jam ging eigenlijk best zacht..

 2. Chiel Stapelbroek

  met onder de faders bedoel je in de eurosound wagen?

 3. Ja, mobile 1, B-stage. Live doe ik dit soort festivals niet, ik zou het niet kunnen denk ik…vandaar dat ze ook hun eigen technici meenemen.

 4. te groot? of is er te weinig voorbereidingstijd ofzo?

 5. Nee, kan me niet groot genoeg zijn….maar als je die liedjes niet kent weet je niet wat de bedoeling is…waar zitten de solo’s, moet die backing vocal nou hard of juist zacht, moet er nu wel of geen delaytje op de leadvocal….en dan nog 10 keuzes meer….per refrein…..per liedje….Doe het alleen als ik de liedjes en dus de band ken. Voor Vampire Weekend had ik mijn huiswerk trouwens wel even gedaan. Trouwens, Pearl Jam had ook een eigen technicus bij, met een voorgeprogrammeerde tafel (uiteraard). Klonk echt uitgebalanceerd en goed. Dat had geen enkele andere technicus gekund denk ik…

 6. hmhm snapik….
  bij zulke bands zie je af en toe ook dat ze een halve analoge studio nog even naast de mengtafel opbouwen…. om een beetje te inserte.
  Vet is dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *