Veilingen en prijzen

Veilingen. Troostwijk en BVA zijn er groot in, en er wordt weer es het één en ander geveild, maar ik vraag me af of ze goed geld gaan vangen aan de veiling van R&R showequipment die nu aan de gang is. Een heleboel leuke spullen, dat zeker, maar de prijzen lijken mij aan de hoge kant. Voor sommige items is het beginbod laag, maar er zijn mensen die ver gaan voor een tweedehands-setje microfoons.

Ga maar na: er zijn een aantal setjes KM184’s van Neumann te koop, de welbekende “pijpjes” die multi-inzetbaar zijn. Meer een allrounder dan een te gek ding, maar zeker niet verkeerd. Hoe dan ook, het lijkt allemaal iets goedkoper en aantrekkelijker dan het is. Je ziet bij elk item een vraagprijs staan, en de prijs die op dat moment geboden is. Voordat je definitief biedt krijg je nog een venster te zien wat nog 16% veilingkosten + 19% BTW bovenop die prijs telt. Natuurlijk moet je die prijs bevestigen, maar toch. Omgerekend moet je de prijs die je in eerste instantie bied met 1.3804 vermenigvuldigen om het bedrag wat je straks kwijtbent te berekenen. Dus bied je â?¬1000, dan kost dat uiteindelijk na optelling van de veilingkosten en de BTW â?¬1380, 40.

Even terug naar die KM184’s: er wordt nu geboden voor een bedrag van â?¬652,- x 1.3804 = net â?¬900,-. Best een mooie prijs. Maar in de link van Studio Lobbes (die ik dankbaar blijf voor de mooie Tubetech deal) heb je er één voor â?¬389 ex BTW. Dat zijn er 2 voor â?¬925 inclusief BTW NIEUW.
Die op de veiling zijn gebruikt en je kan ze niet testen. Ik weet niet wie er op die KM184’s heeft geboden, maar voor die 25 euro verschil wist ik het wel.

Eén reactie

  1. Pingback:As Loud As… » Blog Archive » Koopje…NOT!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *