Vernieuwde controlekamer

Ik ben bezig met het verhuizen van mijn controlekamer naar een grotere ruimte binnen hetzelfde pand. Ik behoud de opnamevloer, en krijg nu daglicht in de controlekamer, heerlijk die zon die op je rug schijnt, echt te gek.

Als jullie dit lezen is er alweer het een en ander veranderd, want ik schrijf dit op de 3e en ik publiceer dit op de 9e.  de 7e en 8ste mix ik een jazzproject, Zaterdag mix ik een liveopname van een Willem Wilmink hommage, waarover binnenkort meer. Tegen die tijd staan mijn nieuwe speciaal gemaakte speakerstands er al in. Dat worden houten stands van 93 cm, met zand afgevuld. Waarom met zand? De stand moet massa hebben.

Stel je voor dat je de speaker aan een visdraadje zou ophangen, dan zou de speakerkast gaan bewegen vanwege de luchtdruk die de woofer laat bewegen. Als je je speaker op een lichtgewicht zou statief zetten, dan zou je speaker nog in beweging komen, wat weer nadelig is voor je geluid. Dus probeer ik de speakers op een zo’n zwaar mogelijke stand te plaatsten, met een ruw materiaal erop, zodat de speaker ook niet minimaal kan gaan verschuiven.

Ik heb mijn Command8 te koop staan, er komt een andere controller, en er gaan uiteraard meer akoestische aanpassingen komen, ondanks dat het nu al aardig goed klinkt, geen extreme dingen. Ook ga ik nog wat leuke dingen doen met verlichting. Ik heb al wat ideeen, maar ik sta open voor suggesties 🙂

Ik zal af en toe een foto plaatsen van hoe de ck zich ontwikkelt. check de eerste hier…ck-new.JPG

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *