Versloot HiFi

Dit weekje was een HiFi weekje, maar dat hadden jullie al gelezen. Ik had wat recensies gelezen op verschillende fora van de B&W 683 vloerstaander/zuilspeaker die nogal goed waren. Dus ben ik na werktijd even naar Arnhem gegaan om bij HoBo HiFi en Versloot HiFi naar wat speakers te luisteren.

HoBo was het dichst bij de parkeergarage, dus die was als eerst aan de beurt. Een mooie winkel met een mooi assortiment aan HiFi. Maar wat mij (en mijn zwager, die mee was gegaan) tegenviel was de klank van ALLE speakers in één van de luisterruimtes. Wel heel mooi was dat je zelf kon schakelen tussen de speakers die je zo dus mooi kon vergelijken, maar in dit segment (speakers tussen de �700 tot �1250 per stuk) klonk niets te gek.

Bij Versloot aangekomen voelden wij ons beiden als vorst behandeld. Ik ben daar nooit eerder geweest, maar toen ik zei dat we wilden luisteren naar de B&W 683 werden de mensen die in de luisterruimte zich aan speakers stonden vriendelijk verzocht om de ruimte te verlaten zodat wij konden luisteren. Hier konden we niet zelf schakelen tussen de te beluisteren speakers, maar een vriendelijke medewerker bediende de knoppen.
Gek genoeg klonken alle speakers hier beter, er waren een boel luidsprekers die ook bij HoBo stonden. Grotendeels te wijten aan de akoustiek en de plaatsing als je het mij vraagt, maar het klonk gedefinieerder en ruimtelijker.

Uiteindelijk waren voor ons de ultieme winnaars in het prijssegment een setje PMC speakers. Héél gedefinieerd geluid, behoorlijk strak en droog laag ondanks de bescheiden afmetingen van de zuiltjes. Heel veel laten schakelen tussen setjes, en als “icing on the cake” op de duurste PMC’s in de winkel op goed volume “Rosanna” van Toto laten draaien wat me serieus kippevel opleverde, lang geleden dat ik geluid zo goed gehoord heb. Zelfs niet in studios. Erg leuk om dus bij Versloot langs te gaan en ons zo op ons gemak te laten voelen, met dank aan Berry, medewerker van Versloot.

Check de PMC’s hier.…Check Versloot HiFi hier en HoBO HiFi hier…

10 Comments

 1. hahaha Ik heb nog een blauwe maandag bij HOBO HIFI Amersfoort gewerkt.

 2. Ach ja……begrijp me goed hoor, geen verkeerd woord over de winkel, maar voor MIJN gevoel was de luisterruimte bij HoBo met de kleinere speakers niet echt lekker. Alles klonk dof en muf. Maar het zijn mijn oren, misschien ligt het daaraan…

 3. hahahahaha, het was niet voor niets een “blauwe maandag”.

 4. Jammer dat Versloot ter ziele is. 🙁

 5. Echt? Man, ik heb zelden tijd om naar de stad te gaan en als ik ga zit ik in de kroeg. Is Versloot weg? Zonde….Weet je ook waarom? Slechte business?

 6. Helaas is Versloot ter ziele. Ik heb hier in de jaren negentig met enorm veel plezier gewerkt.
  Door de recessie hebben de twee eigenaren, Berry en Hans helaas moeten besluiten de tent te sluiten!

  Ik wens hen veel sterkte.

  Groet,
  Pico

 7. het waren trouwens de jaren tachtig dat ik er werkte. van 1986 tot 1990

 8. Jammer dat het ter ziele is gegaan, als jij er in 86 al werkte, dan heeft het een serieuze geschiedenis gehad en dat maakt het dubbel jammer. Kwam op mij over als een leuke en goede zaak, maar de hele industrie veranderd…Als alle “jeugd” gewoon es een halfuur de tijd nam om naar een mooie opname over een goed systeem te beluisteren dan gaan hun oren misschien ook open, want tegenwoordig is het alleen maar MP3 op in-ears. Helaas, maar het is niet anders. Toch, met alle internet winkels vind ik het sowieso al vreemd dat sommige winkels (en dan bedoel ik niet eens de muziek/hifi winkels) nog kunnen bestaan. reiswinkels, kledingwinkels, electronica….het zal allemaal minder worden denk ik. Zonde.

 9. Tsja, en als je oren dan eenmaal open zijn, word je helemaal knettergek van alles wat de naam mp3 o.i.d heeft…

  Ik heb wel eens mensen gehad die vertelden dat ze het verschil toch niet hoorden. Toen voor de grap m’n hd25 op hun hoofd gedrukt en een flacje er over afgespeeld.. Na nog geen 3 minuten waren ze helemaal om en moest ik uitkijken dat ze m’n hd25 niet mee naar huis zouden nemen…

  Maarja, hoe maak je dat duidelijk aan grote aantallen mensen…

  Zoiezo, internetwinkels… HOE kun je daar speakers uitzoeken?

 10. @Bouncy: Ja, ik koop mijn speakers ook niet voor ik ze in mijn eigen CK heb beluisterd. Maar ja, ik weet dat een heleboel mensen wél zo hun spullen kopen. Ach ja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *