Video etc

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben de laatste tijd bezig met video. Niets bijzonders hoor, Maar ik mix steeds vaker zonder de artiest erbij, maar ik wil wel graag feedback hebben van de artiest/schrijver van de track/producer zodat ik verder kom met het liedje. Een liedje kan alle kanten op, nietwaar? Vaak bel ik dan via Skype, ik heb daarom laatste een Logitech C910 gekocht, de eerste HD  webcam die een serieus plaatje geeft. Ik ben dus goed te zien op hoge resolutie. De mix stuur ik altijd in WAV formaat, maar tijdens ons Skypegesprek stuur ik de mix van Protools via een cue-send naar de ingang van mn MacMini zodat er toch een soort van normale resolutie audio bij de tegenpartij te horen is.

Daarnaast heb ik voor op de opnamevloer een Sony EVI-D100 gekocht, dat is een op afstand bestuurbare camera (via remote of joystick) die ik in de studio plaats tijdens opname. Zo kan ik snel schakelen naar bijv. de drumbooth, naar de verhouding tussen microfoon en instrument etc. Je kan van te voren presets maken en aangezien de “moving head” van deze camera supersnel is kun je zo supersnel de dingen die je wilt zien bekijken op beeld. Daarnaast zet ik af en toe een livestream aan vanaf mn site, zodat je kunt zien wat ik aan het doen ben. Gek genoeg had ik in de eerste 2 dagen 86 kijkers, das best veel, vind ik, al zal Joop van den Ende op basis van die cijfers mijn stream gelijk de nek omdraaien.

Als klap op de vuurpijl ga ik in augustus een 4 camera HD-registratie maken van een band in mijn studio, waarbij de inspiratie hier vandaan komt. Kijken hoever we komen, waar we tegenaan gaan lopen en welke kwaliteit we kunnen halen. Als jullie nog ideeen/tips/trucs hebben: graag. Op Skype kun je me vinden op “Sven Lens”.

11 reacties

 1. Hey dat is cool. Ik hoop dat ik het kan volgen dan. Weet je wat ik een hele coole live registratie vind, deze http://youtu.be/-PXZjAieC3c Geen idee of je hem kent. Vind het beeld heel mooi gedaan, past precies bij de muziek. Het is trouwens Portishead.
  Good luck!

 2. Goedkoop cameraatje…

 3. Chiel Stapelbroek

  Toevallig zoek ik ook nog zoiets. Niet voor thuis maar voor het opnemen op locatie;
  Vaak zit niet op het podium maar backstage en dan wil ik toch graag zien wat er gebeurt op het podium. In live situaties mis ik het vaak.
  Nu wil ik graag een IP-camera die ik gewoon op dezelfde computer als waar ik mee opneem de beelden zien, zodat ik geen extra beeldscherm mee hoef te nemen. Nou zijn er ook nog apps voor de Iphone waarmee je die beelden ook kan bekijken. Nu een 1 vinden die je kan besturen op afstand en beetje duidelijk beeld geeft op donkere plekken, want een podium is opzich donker.

 4. Je kent het misschien al wel maar de Abbey Road studio heeft ookal veel gedaan met camera registraties. Check ze hier http://www.livefromabbeyroad.com, misschien zie je er leuke dingen voor bij komen die ook bij jou van pas kunnen komen. 😉
  Deze opnames zijn zelfs op de BBC te zien. Dus als je ff je best doet wil Joop vast nog wel een hele serie met je opnemen in plaats van je nek omdraaien.
  Word het iets voor op youtube of is het straks ook op tv te zien? Succes ermee!

  gr,

  Chiel

 5. Hoi Bart, thanks voor die link…Portishead is sowieso al te gek, maar dit is echt gaaf, geeft inspiratie voor de opnames. Is best lo-fi achtig, maar gaaf met dat “live” scherm achter de band, goed gedaan. 23 augustus is er sowieso een leuke stream, dan ga ik die meercamera registratie doen. Geen idee of dat ik de uitgang van de beeldmixer op internet kan krijgen maar ik doe mn best.

 6. @Wouter: Viel mee hoor: €300,- incl. afstandsbediening, Marktplaats, Als nieuw.

  @ Chiel S: Het werkt prima, beter dan IPcamera’s denk ik. Wel handig maar de kwaliteit is niet zo te gek doorgaans, zeker niet bij omstandigheden waar dan weer veel licht en dan weer weinig licht is, zoals concerten. Die Logitech is qua kwaliteit echt te gek, maar is niet op afstand bestuurbaar en doet het bij donkere omstandigheden ook niet te gek. Die Sony heeft nog een backlightfunctie, dat werkt goed als het heel erg licht is, en bij donkere omstandigheden doet ie het ook nog goed. Als het gewoon goed licht is, is de zoom ook echt heel goed. Als je es in Herveld bent……En zoals ik al tegen Wouter zei: €300,- op marktplaats, dezelfde verkoper heeft er nog een heleboel.

  @Chiel E: Ja, ik ken het:http://www.asloudas.com/algemeen/live-from-abbey-road-2/ Moet je effe kijken wie daar als eerste gereageerd heeft :-)….maar toch bedankt!!

 7. Hoi Sven, de camera ziet er goed uit dus ik ben benieuwd naar het plaatje. Een paar jaar geleden heb ik veel streamklussen gedaan maar dit was met een pc en Windows Media Encoder. Werkte simpel en goed maar met Apple heb ik hier nog geen ervaring mee dus ben ik ook wel benieuwd hoe je dat gaat aanpakken. Op apple.com trof ik de volgende info aan: http://www.apple.com/nl/quicktime/extending/resources.html Misschien heb je er wat aan, anders kun je hier nog een blik op werpen: http://www.adobe.com/products/flashmediaserver/flashmediaencoder/
  Video binnenhalen kan volgens mij met een Datavideo DAC-10 interface, die kun je lenen want die staat bij ons op kantoor. Dit ding zet analoge video om naar firewire.

 8. Fuck zooi, ik had gisteren een heel verhaal opgeschreven hiero maar dat is blijkbaar niet opgeslagen. Anyway, Sven, je kunt van mij een firewire converter lenen waar je component/s-video/composite in kunt en als je vervolgens Quicktime Broadcaster installeert kun je zo een stream op internet gooien…. althans, dat is wat Apple zegt. Ik heb Broadcaster al geinstalleerd op mijn Macbook en dat werkt simpel, als het met die convertor werkt laat ik het je weten. Mzzl!

 9. Tim, het staat er!! Thanks!!

 10. Hé Sven, dit ziet er ook wel aardig uit: http://www.telestream.net/wire-cast/wirecast.htm Groet, Tim

 11. 23 augustus: check. Staat bij deze in de agenda 😉 Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *