Waves OneKnob

Tsja, wat moet ik hier nou van zeggen? Waves komt met een serie plugins genaamd “OneKnob”. Één knop per plugin, dus geen extra parameters. Misschien te gek, mij lijkt het helemaal niets, maar misschien is dit ook bedoeld voor de mensen die af en toe een beetje met muziek klooien oid. “Mixing has never been this fast—or this much fun” zeggen ze bij Waves, maar daarbij moeten ze misschien ook zeggen dat je mixen dan ook altijd hetzelfde klinken, en je altijd hetzelfde geluid of effect hebt. Tuurlijk, er zijn plugins met één knop die goed zijn, maar autocompressie, hishelves, lowshelves, distortions etc hebben we al, en mét meer parameters.

Tuurlijk, handig als je even snel een effect op iets wilt zetten bij een speed/demomix, maar ik denk dat de meerderheid van ons toch juist alle extra parameters in z’n voordeel gebruikt: We weten waar ze voor dienen en wat ze doen. Dus voor mij, als concept, is het niets. Maar wie weet klinken ze helemaal te gek en ga ik ze op alles gebruiken. Jullie zullen vast je gedachten er over hebben, en er zijn altijd mensen die dit te gek vinden. In elk geval es een keer een betaalbare plugin van Waves: 64 dollar per stuk, 320 voor de hele serie.

Check de éénknops pluginfamilie van Waves hier…

Eén reactie

  1. Alexander Nijman

    Njaa als het effect goed in elkaar zit dan zal het vast goed kunnen werken..
    In de instrumenten wereld zijn er diverse effecten met maar 1 (vaak 2) knoppen kijk maar naar de Electro Harmonix Small Clone en de Small Stone, enorm veel gebruikte Chorus en Flangers..
    Waarschijnlijk niet in de studio maar het kan wel haha..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *