Werk? VERMAAK!

Vandaag werd ik maar weer es met mijn neus op de feiten gedrukt: Wat mijn vrienden, bekenden en collega’s als werk mijn werk zien, is voor mij helemaal geen werk. Werk is voor mij van 0800 tot 1730 op een plaats je werk gaan doen, zonder dat daar veel passie bij komt kijken. Werken is je werk doen, niets meer en niets minder, en proberen je best te doen, er proberen schik in te hebben, zoveel mogelijk geld verdienen, om vervolgens s’avonds bij het belangrijkste deel van je leven te zijn, je gezin, je thuis, je hobby’s…..

Ik voel het anders. Ik noem het werken, maar eigenlijk ben ik zo blij met wat ik doe, dat het een veredelde vorm van genieten is geworden. Elke dag doe ik dingen die ik leuk vind, in de muziekstudio mijn werk doen, en ga nooit met tegenzin naar mijn werk. Als ik al met tegenzin ga, heeft dat niets te maken met het werk wat ik moet doen, maar met de verkeersdrukte waar ik doorheen moet om bij mijn werk te komen of zoiets als dat. Ik heb werkelijk nooit last van stress, hoogstens van gezonde spanning voor een grote klus met een grote artiest. Het voelt meer als een passie voor de dingen die ik wil doen. Ik werk eigenlijk nooit als je het goed beschouwt. Uit een goed geklaarde opdracht kan ik soms net zoveel voldoening halen als een avond gezellig met vrienden in de kroeg zitten.

Het mooie aan dit verhaal is, dat bijna alle collega’s om me heen, leuke en niet leuke, allemaal diezelfde drive, passie en liefde voor dit vak hebben. Ik denk dat al die collega’s een soort dankbaarheid hebben dat ze dit kunnen doen, ondanks dat het soms loodzwaar is door de nachten die je door moet werken, ondanks het ritme dat nooit hetzelfde is, ondanks dat niemand van ons er rijk van wordt.

Waar ik het meeste geluk mee heb, is dat ik een vriendin heb die dat begrijpt. Er zijn al weinig mensen die bovenstaande écht begrijpen, maar zij begrijpt het en dat is mij alles waard. Zonder goede thuisbasis, en zonder vrienden, ben ik nergens. You know who you are!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *