Wie is DI-rect?

Ik zit op dit moment in Den Haag, in het Paard van Troje, om geluidsopnames te maken voor “Wie is Di-rect?” een televisieshow waar Di-rect op zoek gaat naar een nieuwe zanger. Een poosje geleden is hun oorspronkelijke zanger opgestapt en tsja, dan moet je wat he…

Anyway, ik ben via Eurosound ingehuurd om alles goed op de sporen te kijgen en dat gaat lukken. Alles (althans, de band) wordt gemulitracked op de Tascam X-48 recorders van Eurosound, die weer gevoed worden vanuit hun custom-made Raindirk preamps. De uitgang van de preamps wordt trouwens uitgesplitst naar zowel de recorders als de TVwagen, zodat de man daar ook optimaal profiteert van de klank van de preamps (hij heeft er zelf 2 digitale Yamahahahaha’s staan) en het is linesignaal wat zijn kant op komt.

Ik heb een paar fotos gemaakt, want aan tijd geen gebrek: check ze hier:

Foto 1
Foto 2

CABLE-MAYHEM!

6 reacties

 1. hej sven,

  gaaf zon klus……..
  je gebruikt dus ook de converters die in de tascam x 48 zitten, of gebeurt dit ook wellis anders ?

  maakt die tv dude er al gelijk een mix van of is dat de 3de backup ?

 2. Yo Krijn,

  Zeker een leuke klus, al stelt het technisch ook weer niet heel veel voor. Ik gebruik de converters van de Tascams, die zijn goed. Eigenlijk draaien we daar altijd op, tenzij we op een klassieke klus oid zitten, dan willen er wel es externe converters tussen zitten met een nog betere kwaliteit.

  De TV dude maakt er direct een mix van, maar alleen van de interviews en jury en applaus, en terwijl ik dit schrijf (ik kom net terug) is Bas, de bassist van Di-rect de opnames al aan het mixen, die moeten morgenochtend (of eigenlijk: vanochtend) klaar zijn, dan worden zijn mixen onder de beeldopnames gelegd en komt het vanavond op tv. haast-haast-haast dus. Des te leuker.

 3. Wat is er zo grappig aan yamaha(hahaha) tafels?

 4. Dat ze niet te gek klinken, zeker de digitale niet.Handig voor een heleboel dingen, maar niet voor d klank. Niet voor niets wilde de TVman de klank van de Raindirk preamps.

 5. leuk dat de bassist dat mixt….
  die digi yamaha`s MEGA HANDIG.
  maar idd vet klinken is wat anders.
  beetje cheap om in zon tv wagen te bouwen naar mijn mening.

 6. Ze gaan een nieuwe bouwen! En het werkt uiteraard allemaal prima he, klinkt ook niet verkeerd….tis gewoon geen analoog…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *