AKG Reverb op zolder

Ik heb in mijn studio mijn Apple G5 op zolder staan, net zoals mijn versterkers, vanwege het lawaai dat de ventilatoren maken. Die zolder staat vol met oude apparatuur, waarvan het meeste, denk ik, niet werkt. Ik heb vorige week mijn nieuwe Protools HD geinstalleerd, en moest wat nieuwe bekabeling van mijn mijn controlroom naar de zolder trekken. Op die zolder zag ik steeds zo’n grote houten kast staan, met het logo van AKG er op, de microfoonfabrikant. Dat bleek dus een AKG BX20E te zijn, een echt ouderwetse….tsja, kastgalm?

Hoe je het ook noemt, het is een kolossaal ding, dus ik heb em op zolder laten staan, maar wel via de XLR in- en uitgangen aan mijn Protools set aangesloten. Er zit een remote-control bij, dus kan em vanachter de mixer bedienen. Veel regelaars zitten er niet op; 2 knoppen, links meer galm, en rechts meer galm.

Maar waar het om gaat is de klank…en die is goed! Had ik niet verwacht, omdat een galm, volgens mij dan, een moeilijk signaal is om te converteren van analoog naar digitaal. het sterft erg natuurlijk uit allemaal, en het heeft echt een ouderwetse seventies klank.

Op youtube.com staat een kort filmpje waar je de omvang van het ding goed kunt zien, check em hier…

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *