Opname: Anouk in het Gelredome

Anouk in het Gelredome

Afgelopen week voor Eurosound Anouk in het Gelredome opgenomen. Met Michiel Hoogenboezem achter de knoppen, en Oscar Cheizoo, Bram de Groot en ik voor de infra. Echt een serieus leuke klus gedraaid. Goeie sfeer, goeie sound en dus een goeie klus.

anouk.jpg

In principe een “simpel” klusje, met de inputs van de band binnen de 48 sporen, maar we hebben onszelf wel aan het werk gezet door 21 microfoons puur voor publieksreacties te plaatsen. 10 op het front, 2 aan elke lange zijde, een 5.1 DPA boom bij het front-of-house en 2 gehangen aan de ballustrade bij de achterste (zuid) tribune.

Ik hoor het je denken….is dat niet overdreven? Ik vind dus van niet. Ga maar na: 30.000 bezoekers (of meer) gedeeld door 21 is dik 1400 man. 1 micro voor 1400 man is dus weer niet heel veel. En vanaf het podium naar de achterste rijen is dik 100 meter. Als je de dvd of cd terug gaat luisteren gaat het enorme audience-geluid je daardoor dus zeker opvallen, wat wij hoorden op de opnames klonk in elk geval al indrukwekkend.

vanaf half april zullen de opnames gemixt worden door John Sonneveld, dus rond mei zal ie wel in de winkel liggen.

klik HIER voor een foto van de soundcheck waarop je rechts bij de F-O-H de 5.1 boom ziet staan…

Meer over wat ik doe en heb gedaan lees je hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *