Apparatuur: SE Ribbon Tube

Afgelopen dinsdag was ik even op de AES om de laatste nieuwtjes van dichtbij te bekijken. Helaas kwijl ik bijna altijd weg bij de gerennommeerde merken als Manley, Tubetech, Millennia etc. En toch, zo’n beurs slaat nergens op als je veel Proaudio-magazines leest zoals ik doe. Je kent namelijk alles al van de foto’s, en echt beluisteren kun je ze niet, tenzij je luisteren met een koptelefoon naar perfect opgenomen instrumenten en tracks beluisteren noemt. Liever heb ik al die apparatuur een paar dagen in mijn studio om te luisteren hoe ze in real life klinken. Daar zou je dus een vertegenwoordiger van een bedrijf voor moeten bellen en om een demo vragen, en ook al is dat vrijblijvend, zo voelt dat voor mij toch niet. Uiteindelijk gaat de vertegenwoordiger je na 3 demos en geen aankopen je toch vriendelijk vragen wat de bedoeling is….

Hoe dan ook, ik liep even langs het bescheiden standje van Se Electronics, waar ik een van de eigenaren tegenkwam die me stomtoevallig al es gemaild had om meer te weten te komen over de SnoopDogg/Willie Nelson opnames die ik heb gemaakt. Razend enthousiaste kerel die me direct aanbood al z’n microfoons te proberen. Se heeft daar ook een goeie policie voor: je kunt vrijblijvend en voor niets een week hun microfoons gebruiken, je hoeft alleen maar een formulier in te vullen, en de mics worden naar je opgestuurd.

Ik ben al een poosje mijn oren en ogen open aan het houden voor een goede set ribbonmicrofoons, voor zang, overheads, en wellicht gitaren. De Royers krijgen lovende recensies, maar zijn erg prijzig, de Se’s zijn minder duur, maar hebben daarnaast ook nog een buis in het circuit zitten, wat me erg nieuwsgierig maakt, want dat zou wel es goed kunnen klinken. Binnenkort op proef dus, ik laat je weten hoe of wat.

Check de Se Electronics Ribbontube hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *