Auratones

Een poosje geleden kreeg ik een comment van Jimmy (thanks), hij stuurde me een link naar de Gearslutz-site, een thread over iemand die bijna alles op Auratones mixt. Op gearslutz kom je dan wat verbaasde reacties tegen, maar vraag aan elke gerenommeerde engineer hoe hij mixt, en 9 van de 10 keer zullen ze zeggen dat ze zachtjes mixen.

Ik heb zelf ook Auratones, en mix er vaak op. Qua balans zijn ze goed, hoog en laag zit er niet in, maar het midden, waar het meeste gebeurdt, kun je er goed mee voor elkaar krijgen. Hoog en laag check je met je nearfields. Hard mixen heeft helemaal geen zin. Je oren gaan als compressor werken, en je raakt snel luistermoe, dus dat schiet niet op.

Auratones worden al een poos niet meer gemaakt, maar er zijn zoveel alternatieven. Ik heb ook een setje Tascam VLX5en staan en die zijn voor mixwerk ook te gek. Superanalytisch, en ook nog es aktief. Eurostekker en XLR erin en gaan. Tegenwoordig heb je ook Auratone replica’s, de Avatones. Maar er gaat natuurlijk niets boven “the real thing”.

Ik heb trouwens de KRK’s waar ik het al eerder over had gekocht. Ik ben nog bezig er aan te wennen, maar het wordt wel wat tussen de KRK’s en mij. Tis net als met elke relatie: steek er tijd in en je krijgt er veel voor terug!

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *