Dangerous Music

Sommige mensen houden van analoog, sommige van digitaal, sommige zoeken een combinatie van beiden. Ik behoor tot die laatste groep. Steeds meer mensen zoeken preamps met een “sound” die ze via goede converters in Protools kunnen krijgen.

Ook aan de uitgang zie je steeds meer summing-amps hun intrede doen, dus zoveel mogelijk outputs 1-op-1 uit je interface halen en die rechtstreeks in je summingamp stoppen. Zo voorkom je dus dat Protools of wat voor DAW dan ook zelf intern (en dus digitaal) moet summen. Veel mensen denken dat daar nog steeds veel klank en definitie verloren gaat.Ik moet toegeven: Als ik in een analoge studio kom, klinkt het vaak te gek, ook zonder eq of compressie, en de faders allemaal op nul. Misschien verbeeld ik het me, maar het zou de summing kunnen zijn natuurlijk.

Uiteraard probeert nu elke fabrikant zijn graantje mee te pakken (er zijn summing amps van Neve, Tubetech, SSL, SPL, Folcrom en nog veel meer), maar Dangerous Music is de opvallendste. Een nieuwe speler op de markt, met alleen maar analoge summing amps, monitor controllers en andere 19 inch apparatuur in diezelfde orde van grootte. En het schijnt erg goed te klinken.

Check hun site hier, of een vergelijkend warenonderzoek hier…

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *