die Messe…

Elk jaar vindt in Frankfurt weer de Musicmesse plaats, vandaag begint de editie van 2008. Ik wou dat ik tijd had om te gaan, maar er moet gewerkt worden!

Elk jaar grijpen fabrikanten van allerlei audio- en muziekapparatuur deze gelegenheid aan om nieuwe apparatuur te presenteren aan de consumenten en de pers. Er deden zich de laatste dagen allerlei geruchten de ronde over van alles en nog wat, maar het leukste en spannendste vind ik toch wel het gerucht dat SSL met een “budget” tafel op de markt gaat komen. Of met een totaal opnamesysteem. SSL heeft jarenlang aan de top gestaan in de studiowereld, maar nu is er veel concurrentie van bijv. Digidesign die met hun ICON’s een steeds groter marktaandeel krijgt. Met Peter Gabriel aan het roer bij SSL kan ik me zomaar voorstellen dat ze nu hun nummer 1 positie weer terug gaan claimen. Hoe? we gaan het meemaken.

Wat er zeker komt is een PCIe versie van de SSL Duende. Of die tafel er komt? Wie weet. Of een controller? misschien wel beide in één, of net zoiets als de Command 8 van digidesign, maar dan uitbreidbaar, en met goeie channelstrips ingebouwd, en aan het Xrack te koppelen. Zou wel leuk zijn, en tegen de tijd dat je deze post leest, moet het nieuws al op straat liggen, want de Messe is in volle gang. Zoeken dus op internet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *