Een echte leuke compressor…

FMR maakt echte leuke compressors, en noemt ze Really Nice Compressors. Waarom ook niet? Maar voor 200 euro een echte leuke compressor maken? Het schijnt echt zo te zijn…

Ik bezoek graag de site van Mercenary audio, volgens eigen zeggen “a small drinking company with a big audio problem”. Goeie reviews van allerlei Proaudio-apparatuur, en zelf passen ze apparatuur aan om het nog beter te laten klinken, wat vaak uitmondt in een “Mercenary edition” van zo’n aangepast stuk apparatuur, zoals bijvoorbeeld de Avalon 737 “Mercenary edition” in de zwart-gele huiskleuren.
Deze heren zijn ook niet bang om apparatuur die volgens hen niet goed klinkt gewoon niet te verkopen. Focusrite zul je bij hen dus ook niet vinden. Een No-bullshit company dus.

Hoe dan ook, de Really Nice Compressor krijgt op de Mercenary site veelbelovende kritieken die me erg nieuwsgierig maken. De units zien er niet uit, maar daar heeft Mercenary iets op gevonden; Schroef twee RNC’s in een rack, en geef ze een coole look mee, en noem ze de Mercenary edition! Kitsch of niet, het maakt dat ik ze graag een keer wil uitproberen.

Het Mercenary review lees je hier, de gepimpte Mercenary edition vind je hier….

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

One Comment

  1. Pingback: As Loud As… Studio » Blog Archive » Really nice rack

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *