OCZ Vertex 2 SSD


Het klinkt als Startrek-taal, ik heb een OCZ Vertex 2 SSD gekocht. Een Solid State disk van OCZ, type Vertex 2. Ik schreef er laatst al over en heb me er een beetje in verdiept. De enige echte concurrent op dit gebied zijn de SSD’s van Intel en Kingston, maar die hebben allebei een trimfunctie (of schijnen die te hebben volgens alle reviews op internet) die niet of niet helemaal worden ondersteund door de Apple computers. En van deze 3 fabrikanten kwam de OCZ er het beste vanaf, omdat ie theoretisch de beste “write” snelheid zou hebben.

SSD’s staan erom bekend dat hun “read” snelheid supersnel is vergeleken met de “normale” (met draaiende delen) schijven, maar dat de write snelheid, dus bijvoorbeeld bij veel sporen opnemen, gelijk of zelfs minder is dan “normale” schijven. Nou heb ik bij opname nooit last van haperende schijven, maar bij mixen krijg ik nog wel es een melding dat Protools de audio niet snel genoeg van de schijf af kan krijgen, wat niet gek is met 100+ sporen met edits etc. Dus vandaar ben ik wel benieuwd naar deze SSD. Ik ga em eerst als audio schijf gebruiken, bevalt dat goed dan koop ik er nog een als systeemschijf.

Check de OCZ Vertex 2 hier…


4 reacties

  1. Als je d’r ook nog eentje als systeemschijf gaat nemen, dan word je systeem echt sneller dan dat je zelf bent… Waanzinnig

  2. Hoeveel GB heb je gekocht??

  3. Ik heb een 120 GB versie gekocht.

  4. Klinkt als vertec;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *