SSL Alpha channel

Afgelopen week weer effe bij Live-music langsgeweest. Om de geleende Toft mixer terug te brengen, en effe te “neuzen” in de winkel. Live gaat binnenkort ook Pro-audio verkopen, voor zover ze dat nog niet deden, maar in ieder geval meer etaleren. Ik heb mijn Avalon U5 di’s bij Livemusic gekocht, er staat regelmatig goed spul van Focusrite (liquid channels, ISA’s etc) en dat wordt nu nog meer dus. Er gleuk, en goed om te weten.

Ik liep er van de week tegen een SSL alpha channelstrip aan, en het ding werd me direct te leen aangeboden. Binnenkort proberen dus. In die Alpha channelstrip zit de bekende preamp met VHD regelaar om er meer “Harmonic Distortion” in te draaien. Ook zit er een eq op, en SSL kennende zou dat best wel es vet kunnen klinken. Wat ook weer goed bedacht is is de mogelijkheid om geproccessed signaal (dus met insert & eq) en ongeprocessed signaal op te nemen…..tegelijk. Hoe? via de SPdif output. SPdif uitgang 1 is met, en SPdif uitgang 2 is zonder processing. Sinds Peter Gabriel bij SSL is gekomen is er toch heel veel te gek spul van ze gekomen, met goed uitgedachte functies. En het blijft maar komen lijkt het wel.

Best irritant, al die apparatuur. Die geleende Toft klonk echt te gek, en ik denk eraan om er een 16 kanaals versie van te kopen, heerlijk om direct bij opname te eq-en, klinkt 100% zeker weten beter dan in Protools. En eenmaal in Protools laat het signaal zich makkelijker eq-en…..en ik kan em direct laten summen…48 analoge inputs.

Check de Alpha channel hier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *