SSL en de niet bestaande controller…

Deze week kwam ik een interessante thread tegen op gearslutz.com, een forum/site waar veel gepraat wordt over, je raadt het al, proaudio en alles wat daar mee te maken heeft.

Laatst vertelde ik al dat summingamps het steeds beter doen. De klank van een SSL, een Neve, een API of iets anders komt op die manier wel binnen bereik van een heleboel kleinere (project)studio’s. Neve heeft er zelfs een optionele fadermodule bij, waardoor je de inputs van je summingamp met echte faders kunt mixen, en relatief goedkoop, grofweg zo’n 5000 euro ex btw, maar daar heb je wel een soort van Nevetafel voor (ik weet het, zonder preamps, eq en de rest).

SSL doet ook aan summing, maar op een andere, wellicht slimmere, manier. Zij hebben het Xrack, een modulair racksysteem, waar je allerlei modules van SSL-makelij in kunt stoppen. Je kunt tot 8 modules kwijt in zo’n rack, waaronder eq, preamps, dynamics, de (al eerder in dit blog benoemde) welbekende bus-compressor en dus ook summing amps. Met een beetje goede wil, en wat meer geld, maak je van dat rack dus een behoorlijk complete SSL mixer. En nog voorzien van Total Recall ook.

Maar nu komt het: hoe gaaf zou het zijn om daar een fadercontroller bij te hebben, met moving faders? SSL kan toch niet achterblijven bij Neve? Ik hoop dat het er komt, al zegt SSL er niet mee bezig te zijn. Vandaar dat deze discussie op gearslutz.com me erg aansprak.

Gearslutz check je hier, het X-rack check je hier…

Meer over bij “As loud as” muziek opnemen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *