SSL Nucleus

Ik had het er al over, maar alle info over de Nucleus is nu te vinden op de de SSL website. Wederom slim bedacht met alle features. Toch, voor mezelf sprekend, denk ik dat ik altijd alles in “losse” units wil hebben. Dus een monitorcontroller, preamps, een dawcontroller etc. Ik denk dat een dedicated unit doet waar ie het beste in is. Een controller als deze zal uiteraard een te gek ding zijn maar je kan niet in alles het beste zijn denk ik. Aan de andere kant: Je koopt met zo’n Nucleus wel een hele hoop hoge kwaliteit voor een aantrekkelijke prijs. €3500 ex BTW is veel geld, maar daar heb je wel serieus veel voor. Wat kwaliteit, kwantiteit en prijs in één unit betreft heeft SSL geen concurrenten denk ik, of het moet een Audient Zen zijn, maar die is toch anders. Appels met peren vergelijken in elk geval.

Check de SSL Nucleus hier…

8 Comments

 1. Eigenlijk vind ik hem wel een beetje op een alessis mastercontrol lijken. Maar dan groter
  Voor die 3500 heb ik misschien liever een mastercontrol en een ssl duende. En ik hou dan nog wat geld over voor een focusrite isa 🙂

 2. Yep, zo denken er een heleboel denk ik. Of een liquid mix, een Command 8 en een ISA…heel veel mogelijk coor dat geld. Al moet ik zeggen dat de SSL preamps vermoedelijk beter klinken dan de ISA units.

 3. Mooi duits filmpje trouwens. Zitten er ook röhren in? 😉

 4. Ja maar deze unit heeft toch maar 2 preamps..
  http://www.synthforum.nl/forums/attachment.php?attachmentid=63969&d=1288034623

  Misschien bedenken ze zich nog en word hij goedkoper..?
  Misschien komt volgend jaar de Nucleus V2 wel met röhren haha.

 5. En hopelijk met 4 of 8 inputs. Dan word is het die 3500eurie nog wel waard.

 6. Chiel Stapelbroek

  Wat Chiel zegt: Als er dan meer inputs bijkomen…
  En werkt het onder meerdere soft DAW’s?
  Eigenlijk wacht ik nog op een te gekke controller met goeie lange faders en dan niet 8 maar bijv 16 met een transport ook en genoeg assignable (draai)knoppen. Vaak stoppen ze er tog weer een geluidskaart in… of is het gewoon heel duur !

 7. Ik verwacht zeker dat de Nucleus meerdere DAW’s kan aansturen (net als de Matrix) en hij heeft 16 faders. Die Matrix is echt verschrikkelijk gaaf. Kost ook veel geld, maar is het wel waard denk ik. Daar kun je zelfs je mail mee ophalen, serieus :-). Zeker ook assignable knoppen dus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *